'Necmettin Batırel Yeni TCMB Başkanı Olsun' Teklifi

TAKİP ET

Vatandaşlar, Necmettin Batırel'in TCMB Başkanı olarak atanmasını teklif ediyor.

Vatandaşlar sosyal medyada ünlü ekonomist Necmettin Batırel'in Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının yeni başkanı olmasını teklif etti.

Necmettin Batırel Türkiye gazetesinde Salı günü yayımlanan "Düşür fiyatı kahraman ol" başlıklı yazısında "PKK Mehmetçiğimizi şehit ediyor, etiket hainleri vatandaşın ekonomik hayatını öldürüyor. Pandemi sırasında dünyada üretim durunca stoklar eritildi. Ekonomiler yeniden açılınca yüksek talebe arz yetişemedi, enflasyon patladı..." demiş, "Hükûmet enflasyona ezilen vatandaşını kurtardı. Tarihinin en yüksek seviyesine çıkardığı asgari ücretle 8 milyon işçinin maaşının artırmakla kalmadı, 12 kategoride milyonlarca çalışanın ücretine de zammın yolunu açtı. Hiç merak etmeyin yeni stok yasasıyla çok yakında fiyat teröristleri ortadan kaldırılacak. Kalbim diyor ki: 15 Temmuz’da darbecilerin tanklarına göğsünü siper eden bir milletin işvereni, üreteni, fabrikatörü, holding patronu, ülkeyi ekonomik sıkıntıdan kurtarmak için kazançlarından en az 3 ay süreyle fedakârlık yapmalıdır. İsimlerini 'demokrasi şehitleri' gibi 'ekonomik kahramanlar' listesine altın harflerle yazdırmalıdır. %50 düşürün şu fiyatları düşmanlar kahrolsun vatan size minnettar olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Batırel daha önce "Doların taliplisi olmazsa, alıcısı çıkmazsa mutlaka düşer. Bu fiyatlardan kim alıp ne yapacak? 13 lira mı olacak? 15 lira mı olacak? 20 lira mı olacak? Yani bunlar çok hayal mahsulü rakamlar" demişti. Dolar bugün 15 lira seviyesini aştı.

Batırel: Dolar 15 Lira mı Olacak? Bunlar Hayal Mahsulü Rakamlar


Necmettin Batırel: 2022'de Ekonomi Şahlanacak

Her Dediği Yanlış Çıkan 'Şakkadanak' Necmettin Batırel: 2022'de Ekonomi Bayramı Yaşayacağız

necmettin batırel tcmb merkez bankası başkanı