Nedim Şener'in Dava Açtığı CHP'li İsim Gözaltına Alındı

TAKİP ET

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Nedim Şener'in dava açtığı CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan Ankara'da gözaltına alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) ABD Temsilcisi Yurter Özcan, başkent Ankara'da kaldığı otelde gözaltına alındı. 

Özcan, gözaltına alınma nedeninin iktidara yakınlığıyla bilinen Nedim Şeener'in kendisine açtığı hakaret davası olduğunu açıkladı. 

Yurter Özcan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada gözaltına alınmasının hukuka aykırı olduğunu, gece yarısından sonra saat 02.00'de gözaltına alındığını ve serbest bırakıldığını bildirdi.

"2'de Gözaltına Alındım, Tebliğden Sonra Serbest Kaldım"

Özcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dün gece saat 2’de Ankara’da kaldığım otelde gözaltına alındım. Karakolda tebliğ yapıldıktan sonra, serbest kaldım. Bugün Ankara Adliyesi’nde ifade vereceğim.

Nedim Şener'in Açtığı Dava

Bugüne kadar 2 ayrı tazminat davası kazandığım Nedim Şener’in, tazminata mahkum edildiği aynı Twitter yazışmasından dolayı bana hakaret davası açtı.

Normal süreçte duruşma günü ifadeye gelmediğim takdirde yakalama kararı çıkartılması gerekirken hukuka ve usule aykırı şekilde dün akşam bir yakalama kararı çıkartıldı ve anormal bir şekilde bu konuda kolluk güçleri görevlendirildi.

"İtibar Suikastinden Başka Bir Şey Değil"

Kolluk güçlerinin bana sadece tebligat yapacaklarını söyleyerek bu tebligatın her zaman olması mümkünken, beni gece 2’de otelde göz altına alınma kararı, itibar suikastinden başka bir şey değil."

nedim şener dava açtığı chp isim gözaltına alındı yurter özcan