Negro Gitti Nero Geldi: 'Kültürümüzde Hiçbir Karşılığı Olmadığı Halde...'

TAKİP ET

Eti, "Negro" bisküvilerinin ismini "Nero" olarak değiştirdiğini açıkladı.

Eti Gıda Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketinin resmi sitesinde yapılan açıklamada, Negro bisküvilerinin yoğun olarak kakao içermesi nedeniyle siyaha yakın bir renkte olduğu ve ismini de buradan aldığı belirtildi.

"Ülkemiz ve Kültürümüzde Hiçbir Karşılığı Olmadığı Halde..."

"İspanyolcada siyah rengi ifade eden negro kelimesi, ülkemizde tüketiciler nezdinde kakaolu bisküvinin adı haline gelmiştir" denilen açıklamada, "İnsan hakları ve tüm insani değerlere aykırı şekilde ten rengi sebebiyle ayrımcılık, ne yazık ki küreselleşen dünyada halen en büyük sorunlar arasında yer almaktadır. Günümüzde negro kelimesi de maalesef bazı ülkelerde ayrımcılık ifadesi olarak kullanılabilmektedir. Yıllar önce kakaolu bisküvimizi tarif etmek amacıyla seçtiğimiz marka ismimizin, ülkemiz ve kültürümüzde hiçbir karşılığı olmadığı halde çok nadiren bile olsa olumsuz çağrışımlara sebep olacak şekilde kullanılması kabul edebileceğimiz bir durum asla olamaz" ifadelerine yer verildi.

"Bir kişinin dahi mutsuz olma ihtimalini marka ismi değişikliği için yeterli bir neden olarak görüyoruz" denilen açıklamada, bu gerekçelerle Negro bisküvilerinin isminin Nero olarak değiştirildiği ifade edildi.

Eti Negro
Şimdi
Eti Nero.
Konuya ilişkin kamuoyu açıklaması linkte yer almaktadır. #EtiNero https://t.co/xG9jAivNnD pic.twitter.com/HAp586SSFo

— Eti (@eti) December 1, 2021

eti negro bisküvilerinin Adını nero olarak değiştirdi