Nerede Rus, Orada Ölüm: Kherson'da da Toplu Mezar Bulundu

TAKİP ET

Rusya'nın işgalinden kısa süre önce kurtulan Kherson kentinde toplu mezar bulundu. Rusya'nın elinden kurtarılan muhtelif kentlerde de toplu mezarlar ortaya çıkarılmıştı.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal girişimi binlerce can aldı. Ukraynalı on binlerce sivilin öldürüldüğü işgal girişiminde Rus ordusu 70 binden fazla askerini kaybetti.

Ukrayna'nın doğusunda ve güneyinde belli bölgeleri işgal eden Rus ordusu, son haftalarda Ukrayna ordusunun karşı taarruzları karşısında geri çekilmeye başladı.

Son olarak Kherson'a giren Ukrayna, şehirde bir toplu mezar bulunduğunu açıkladı.

Rusların İnsanlık Suçları: İşgalcilerin İzyum'daki İşkenceleri Belgelendi

63 Ceset Bulundu

Luhansk bölgesinde Rusların saldırılarının geri püskürtüldüğünü açıklayan Vali Serhiy Daydar, Luhansk'ın Bilohorivka köyüne Rusların sürekli olarak taarruz ettiğini ve tamamen yıkılan köyü yeniden ele geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Kherson bölgesinde müfettişler tarafından üzerinde işkence izleri olan 63 cesedin yer aldığı bir toplu mezar bulduklarını açıkladı.

İçişleri Bakanı Denis Monastirski, aramaların henüz başladığını, muhtemelen Ruslar tarafından oluşturulan pek çok zindan ve mezar yerinin ortaya çıkarılacağını söyledi.

Bucha Katliamı: Toplu Mezardan Şu Ana Kadar 46 Sivil Cesedi Çıkarıldı

nerede rus orada ölüm rusya kherson toplu mezar bulundu