Netanyahu Birleşik Arap Emirlikleri Ziyaretini İptal Etti

TAKİP ET

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uzun süredir planlanan tarihi Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretini iptal etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uzun süredir planlanan tarihi Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyaretini iptal etti.

İsrail basınının aktardığı bilgilere göre Netanyahu eşinin sağlık durumu ve Ürdün ile yaşanan problemler sebebiyle ziyareti iptal etti.

Bu iptal kararından sonra Netanyahu'nun ciddi bir süre daha Birleşik Arap Emirliklerini ziyaret etmesinin zor olduğu tahmin eiliyor, zira İsrail 23 Mart 2021 tarihinde erken seçim için sandık başına gidecek.

Birleşik Arap Emirlikleri ile 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da yapılan törenle imzalanan anlaşmayla ilişkileri resmen normalleştirmiş ve ülkeye ilk ziyareti Şubat ayında yapmayı planlamıştı. Artan koronavirüs vakaları nedeniyle ziyareti ertelemek zorunda kalan Netanyahu, şimdi de Ürdün engeline takıldı.

İsrail basınının iddiasına göre Ürdün, Netanyahu'nun uçuş rotasını onaylamayarak ziyareti engelledi. Ürdün'ün bu tavrının, geçtiğimiz günlerde İsrail'in Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin bin Abdullah'ın Mescid-i Aksa ve çevresini ziyaretine izin vermemesinden kaynaklandığı ileri sürüldü.

israil netanyahu bae birleşik iptal ürdün ziyaret iptal ürdün veliaht prensi mescidi aksa arap emirlikleri tarihi ziyaret