Netanyahu Görevi Devretmeden Önce Başbakanlıktaki Belgeleri Yaktırmış

TAKİP ET

İsrail'in eski başbakanı Binyamin Netanyahu'nun görevi devretmeden önce başbakanlıkta bulunan bazı belgeleri yok ettiği öne sürüldü.

Haaretz'in haberine göre Netanyahu, rakibi olan koalisyonun Knesset'ten güvenoyu almasıyla iktidarı kaybettiği Pazar günü, başbakanlıkta özel kasalarda tutulan birçok belgenin imha edilmesini emretti.

Söz konusu belgelerin nelerle ilgili oldukları bilinmezken, hukuken devlet mülkü olarak adlandırılan resmi belgelerin yok edilmesi ya da resmi kurumdan çıkartılması yasak.

Netanyahu'nun bir sözcüsü iddiayı yalanlarken, Başbakanlık iddianın detaylı olarak soruşturulacağını duyurdu. İsrail Başbakanlığı'nda önemli belgelerin ve üst düzey hükümet yetkililerin programlarının yer aldığı "akvaryum" olarak adlandırılan güvenli alandan herhangi bir belgenin çıkartılması ya da imha edilmesi devlet teamülünde yok.

Konuyla ilgili konuşan eski başbkan Ehud Olmert, "Görevimin sonuna kadar tek bir notu bile imha etmedim. Belgelere dokunmayı aklımızdan bile geçirmezdik" ifadelerini kullandı.

Ülkede hükümet geçtiğimiz Pazar günü Knesset'te yapılan oylamada değişmiş, Netanyahu'nun 12 yıllık kesintisiz başbakanlığına son verilmiş ve ülkede "diktatörün gidişi" köpük partileriyle kutlanmıştı. Yeni hükümet, bir ucunda aşırı sağcı Naftali Bennett'in yönettiği Yamina Partisi, diğer ucunda Mansour Abbas'ın liderlik ettiği ve ilk defa bir hükümetin ortağı olan Arap partisi olan RAAM partisi, tam merkezinde ise merkez siyaset gütmeye çalışan Yair Lapid'in liderlik ettiği Yesh Atid'in bulunduğu tarihi bir koalisyon olma özelliği taşıyor.

Netanyahu Görevi Devretmeden Önce Başbakanlıktaki Belgeleri Yaktırmış