Netanyahu İktidarını Bitirecek Olan Koalisyon Bugün Güven Oylamasına Gidecek

TAKİP ET

Netanyahu döneminin sonunu getirecek olan koalisyon için bugün İsrail parlamentosunda güven oylaması yapılacak.

İsrail'de Yair Lapid'in liderlik ettiği Yesh Atid Partisi, Naftali Bennett'in liderlik ettiği Yamina Partisi ve Mansour Abbas'ın liderlik ettiği RAAM Partisinin yanı sıra 5 diğer partinin de yer aldığı koalisyon bugün İsrail parlamentosu Knesset'te güvenoyu arayacak.

Koalisyon, Knesset'te yerel saatle 16.00'da düzenlenecek olan güven oylamasından olumlu sonuç alırsa Naftali Bennett, İsrail'in yeni başbakanı olacak. Koalisyona destek açıklayan 8 partinin toplamda 62 sandalyesi var. Güven oylamasında başarılı olunabilmesi için Knesset'te bulunan 120 milletvekilinin en az 61'inin onayının alınması gerekiyor.

Daha önce hükümeti kurma görevi verilen Yesh Atid lideri Yair Lapid, İsrail Cumhurbaşkanlığı'na "Anayasa’nın 13(b) Maddesi uyarınca, bir hükümet kurmayı başardığımı size bildirmekten onur duyarım. Hükümet, Anayasa’nın 13(a) Maddesi uyarınca alternatif bir hükümet olacak. Hükümette Naftali Bennett önce Başbakan olarak görev yapacak" ifadelerinin yer aldığı bir belge göndermiş ve RAAM Partisi lideri Mansour Abbas, "İlk kez bir Arap Partisi hükümet ortağı olacak. Bu anlaşma Arap toplumuna da genel olarak bütün İsrail toplumuna da birçok fayda sağlayacak" demişti.

Netanyahu ise kendi döneminin sonunu getirecek olan koalisyon hakkında, "Sol yönelimleri bulunan bir hükümet İsrail'in güvenliği ve bekası için tehdittir" şeklinde konuşmuştu.

Netanyahu İktidarını Bitirecek Olan Koalisyon Bugün Güven Oylamasına Gidecek