Netanyahu İktidarının Sonu: Muhalefet Partileri Anlaşmaya Çok Yakın

TAKİP ET

İsrail'de muhalefet partilerinin Netanyahu'nun 12 yıllık başbakanlığını sona erdirecek bir koalisyon için görüşme haline olduğu konuşuluyor.

Geride bıraktığımız 2 yılda 4 defa seçime giden ancak yine de hükümet kurulamayan İsrail'de hükümeti kurma görevinin en son verildiği Yesh Atid Partisi lideri Yair Lapid'in hükümeti kurabilmek için Yamina Partisi'yle anlaşmaya çok yakın olduğu iddia edildi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre Lapid, aşırı sağcı lider Naftali Bennet ile ittifak için görüşme halinde. Bennet'in "yüksek ihtimalle" Lapid ile bir koalisyon hükümeti kuracağı öne sürülürken kurulacak hükümette Bennet ve Lapid arasında dönüşümlü başbakanlık formülünün uygulanacağı belirtildi.

İsrail basınında yer alan koalisyon iddialarıyla ilgili olarak Yamina Partisi'nden de Yetish Atid (Gelecek Var) Partisi'nden de resmi bir açıklama henüz gelmedi. 

23 Mart'ta gerçekleştirilen erken seçim sonrasında Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'den hükümeti kurma görevi alan Netanyahu hükümeti kuramayarak görevi Cumhurbaşkanına iade ederken Rivlin, görevi Lapid'e tevdi etmişti. Eğer koalisyon iddiaları haklı çıkar ve Lapid ile Bennet arasında arasında anlaşma sağlanırsa 12 yıllık Netantahu dönemi sona erecek.

Netanyahu İktidarının Sonu Muhalefet Partileri Anlaşmaya Çok Yakın