Netanyahu'nun Danışmanından 'Ateşkes' Açıklaması: Kalıcı Bir Sessizlik Sağlamak Amacındayız

TAKİP ET

Netanyahu'nun danışmanı Mark Regev, İsrail'in ateşkese yanaşıp yanaşmadığı konusunda açıklama yaparak "Barış için sihirli çözüm yok, bedel ödeteceğiz" dedi.

İsrail'in Gazze'ye ve Hamas'a yönelik operasyonları devam ederken, 'ateşkes' konusu da gündeme getirilmeye başlandı. Dünyadan 'sükunetin sağlanması' için adım atılması yönünde açıklamalar gelirken, Hamas'ın da ateşkes istediği öne sürüldü.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun danışmanı Mark Regev, ateşkes hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Gündemlerinde ateşkes olup olmadığı sorusu yöneltilen Regev, bu konuya olumsuz baktıklarını ifade etti.

Operasyonların, Hamas'ı tamamen yok etmeye yönelik olduğunu dile getiren Regev, Hamas'ın tamamen yok olmasının tek çözüm olduğu söyledi.

Regev, konuya ilişkin "Elimizde sihirli bir çözüm yok. Vakitsiz bir ateşkesi zorlamaya çalışırsanız, başladığınız yere dönersiniz. Bir ay öncesine dönmeye niyetimiz yok, kalıcı bir sessizlik sağlamak amacındayız" şeklinde konuştu.

 

israil netanyahu danışmanı mark regev açıklama kalıcı bir sessizlik niyetindeyiz bedel ödeteceğiz hamas'ı tamamen yok etme gayretindeyiz niyetimiz yok ateşkes iddia açıklama kalıcı sessizlik