Netflix'e Yaptırım Yolda! RTÜK Raporunu Tamamladı

TAKİP ET

Netflix, 9 Eylül'de yayınlamaya hazırlandığı Cuties isimli yapıma ilişkin politikasında değişikliğe gitmezse RTÜK'ten bir yaptırım haberi daha gelmesi kaçınılmaz olarak görülüyor.

Dünyaca ünlü dizi-film platformu Netflix, Türkiye'de varlığını sürdürebilmek için Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile mücadele etmeye devam ediyor.

RTÜK ile Netflix arasında gerginliğe sebep olan yeni başlık ise 9 Eylül'de yayınlanacak Cuties isimli yapım. Raportörle tarafından söz konusu yapıma ilişkin hazırlanan rapor, 3 Eylül Perşembe günü gerçekleşecek ve Aile, Çocuk ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililerinin de katılım sağlayacağı iddia edilen bir toplantıyla değerlendirilecek.

Sabah gazetesinden Sema Alim Dalgıç'ın haberine göre 11 yaşındaki Amy isimli bir kız çocuğunun dansçı olma macerasını konu alan yapımın içeriği çocuk istismarı olarak yorumlanıyor. Bu nedenle RTÜK, yapımın Netflix tarafından Türkiye'de yayınlanmasını istemiyor.

Netflix, şayet söz konusu yapımı Türkiye katalogunda da erişime açma politikasında geri adım atmazsa RTÜK'ün Perşembe günü gerçekleştireceği toplantıda yaptırım uygulama kararı alabileceği düşünülüyor. Uygulanması muhtemel idari para cezasının ardından söz konusu film, yine yayından kaldırılmazsa geçici yayın lisansının iptali söz konusu olacak.

netflix yayın lisansının iptali rtük aile çocuk ve sosyal hizmetler bakanlığı