Netflix'in Hisseleri Yüzde 11 Düştü, 25 Milyar Dolar Değer Kaybetti

TAKİP ET

Çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, Çin virüsü salgını kısıtlamalarının gevşetilmesiyle birlikte hedeflediği abone sayısını tutturamaması nedeniyle değer kaybettiğini açıkladı.

2020 yılında bütün dünyayı etkisi altına alan Çin virüsü salgını neticesinde rekor bir büyüme gösteren Netflix, bu yıla gelindiğinde birçok ülkede tedbirlerin gevşetilmesiyle değer kaybetmeye başladı.

2021'in Ocak ve Mart ayları arasında yaklaşık 3,98 milyon yeni üye kazanan Netflix, bu katılımın öngörülen 6,2 milyon üye hedefinden çok daha az olduğunu belirtti.

Netflix'in hisseleri bu açıklamanın ardından yüzde 11 değer kaybetti. 489,28 dolara gerileyen şirketin hisse değerleri, böylelikle 25 milyar dolar piyasa değeri kaybına uğradı.

Pandemi İçerik Üretimini Etkiledi

Netflix, Çin virüsü pandemisi nedeniyle içerik üretilememesinin bu düşüşe neden olan başlıca faktör olduğunu dile getirdi.

Netflix tarafından yapılan açıklamada "Pandemi dinamikleri 2021'in ilk yarısında daha zayıf bir içerik listesine katkıda bulunuyor ve bu nedenle daha yavaş üyelik büyümesine olacağını öngörüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

netflix pandemi çin virüsü koronavirüs covid-19 düştü değer kaybetti yüzde 11 25 milyar dolar üye sayı abone geriledi 2020 2021