Nevşin Mengü'den Kılıçdaroğlu Yorumu: Kendi Partisini İkna Edemeyen Halkı Nasıl İkna Edecek Kardeşim?

TAKİP ET

Gazeteci Nevşin Mengü, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık sevdasını eleştirdi. "Daha siz kendi partinizi ikna edemediyseniz bütün Türkiye'yi nasıl ikna edeceksiniz?" diye sordu.

Yerel seçimlerin ardından iktidar blogunda oluşan moral bozukluğu, muhalefete de zafer coşkusu olarak yansıdı. Uzun yıllar boyunca Recep Tayyip Erdoğan karşısında hiçbir başarı elde edemeyen muhalefet, 2019 yerel seçimlerinde büyükşehirlerin kazanılmasıyla ilk kez başarı umudu elde etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kazandıkları popülarite nedeniyle uzun süre boyunca Cumhurbaşkanlığı için halk tarafından en çok zikredilen isimler oldu. Fakat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'in "Ben Başbakanlığa talibim" diyerek bu sistemin Cumhurbaşkanlığı'na talip olmadığını açıklamasının ardından söylemlerinin tonunu değiştirerek giderek adaylığı arzuladığını netleştirdi.

Kılıçdaroğlu Partisinin Adayı

Son yaptığı çıkışla kendi partisinin milletvekillerine seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Şunu da artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz, benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bunun ardından Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş başta olmak üzere tüm CHP'liler Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yaptı.

Kendi Partisini İkna Edemeyen Halkı Nasıl İkna Edecek?

Bu çıkış Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kesinleştirdiği şeklinde değerlendirildi. Fakat Kemal Kılıçdaroğlu'nun asla mağlup edemediği AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan karşısında başarılı olup olamayacağı konusu, tartışılmaya devam ediyor.

FOX'ta yayımlanan Orta Sayfa programında konuşan gazeteci Nevşin Mengü, şu soruyu yöneltti: "Kendi partisini ikna edemeyen, bütün kamuoyunu nasıl ikna edecek kardeşim o zaman? Herkes tweet atıyor Kılıçdaroğlu diye.. Daha siz kendi partinizi ikna edemediyseniz bütün Türkiye'yi nasıl ikna edeceksiniz?"

nevşin mengü kemal kılıçdaroğlu yorumu kendi partisini ikna edemeyen halkı nasıl edecek kardeşim chp aday cumhurbaşkanı adayı