Nevşin Mengü: Erdoğan Kılıçdaroğlu'na Ne Kadar Teşekkür Etse Az, Enflasyon Rekor Kırarken CHP Saç Tarattı

TAKİP ET

Gazeteci Nevşin Mengü, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği "gollük pası" sert sözlerle eleştirdi.

YouTube kanalında yayımladığı "Erdoğan Kılıçdaroğlu'na Ne Kadar Teşekkür Etse Az. Enflasyon Rekor Kırarken CHP Saç Tarattı" başlıklı videoda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a verdiği "gollük pası" eleştiren gazeteci Nevşin Mengü, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Önüne Gollük Pas Attı"

"Erdoğan topu taca attı, diyenleriniz var. Neden öyle olmadığını anlatayım. Mesela İsmail Saymaz 'Erdoğan topu taca attı' diyor. Erdoğan topu taca atmadı. Tam tersine Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın önüne gollük bir pas attı.

Neden diyecek olursanız... Türkiye'de gündem ne? Dün enflasyon rekor kırdı. Sansür yasası Meclis'te. Bunu konuşmaya çalışıyoruz ama Kemal Kılıçdaroğlu ve danışmanları anladığım kadarıyla müthiş bir hamle olduğunu düşündüler. Bir video yayımladılar önceki akşam. Önünde bir tespih ve Türkçülüğün Esasları.

Erdoğan 'Epistemolojik Heterodoks Nöro Ekonomi Modeli' İle Enflasyonda Rekor Kırdı

"Türkçüler Kitaba Bakacak Oy Verecek Diye Düşünüyorlar" 

Şey diye düşünüyorlar demek ki Türkçüler bakacak 'Aaa demek ki Kemal Bey bu kitabı okuyorsa dur ben Kemal Bey'e oy vereyim' diyecek, muhafazakarlar da bakacak 'Bak adamın önünde tespih var, niye biz Kemal Bey'e oy vermiyoruz' diyecek diye düşünüyorlar herhalde.

Kemal Bey yasal güvence teklif etti. Daha sonra CHP'nin başörtüsü önerisinin detayları belli oldu. Öneride 'Kamu kurumlarında istihdam edilen kadınlar yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında cübbe, önlük, üniforma ve bunun gibi veya dışında herhangi bir kıyafet giymek veya giymemek gibi herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz' deniyor.

"Kemal Kılıçdaroğlu Aday Olmak İstiyor" | "Erdoğan Bugün Grup Toplantısında Uzun Süredir Olmadığı Kadar Rahattı"

Kemal Bey aday olmak istiyor. Muhafazakar seçmen de Kemal Bey'e kuşkuyla bakıyor. Böyle bir ön alalım da muhafazakar seçmene kendimizi anlatalım, demek istemişler. Ama Erdoğan'ın en iyi bildiği mesele... AKP'yi iktidara taşıyan meselelerden bir tanesi. Dolayısıyla Erdoğan bugün grup toplantısında çok rahattı yani uzun süredir olmadığı kadar.

"Muhafazakarlara Samimiyetinizi İspat Etmek İçin Şeriat İlan Edin Madem"

Zaten bakın, kanun teklifinin gerekçesinde diyor ki 'Teklifle kadınlarımızın anayasayla güvence altına alınan kişisel ve mesleki kıyafetlerinin korunması öngörülmektedir'. Eleştirince 'eleştirdi' oluyor ama canım kardeşim siz verdiğiniz teklifte zaten 'anayasayla güvence altında' yazmışsınız. 

Daha ne yapacaksınız muhafazakarlara samimiyetinizi ispat etmek için? Şeriat ilan edin madem. 

nevşin mengü erdoğan kemal kılıçdaroğlu ne kadar teşekkür etse az enflasyon rekor kırarkken kırarken chp saç tarattı