Nevşin Mengü'nün 'Şeriat' Soruları Alparslan Kuytul'u Terletti

TAKİP ET

Nevşin Mengü'nün sorduğu "şeriat" soruları karşısında Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul cevap veremedi.

Furkan Vakfı mensupları Adana'da yürüyüş gerçekleştirmek istemiş, polisin şiddetli müdahalesi tartışmalara neden olmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polisin orantısız güç kullandığını kabul etmiş ve 2 polis hakkında soruşturma başlatmıştı.

Soylu Orantısız Güç Kullanıldığını Kabul Etti: 2 Polis Hakkında Soruşturma


Diyanet İşleri Başkanlığının geçtiğimiz yıl sızdırılan cemaatler raporunda "Furkancılar" Selefi bir akım olarak nitelenmiş ve "Kuytul kendi çizgisini 'Rabbani ve Tevhidi' bir hareket olarak nitelemektedir. Demokrasi, anayasa, kanun ve laiklik gibi yönetim şekil ve rejimlerini reddetmekte, ümmetin bu konularda sapkınlığa düştüğünü iddia etmektedir. Kuytul'un devlet karşıtı söylemi darbecileri ve FETÖ'yü savunmaya, bunun yanında birçok milli meselede Türkiye düşmanlarını tercih etmeye kadar ulaşmıştır. Öte yandan FETÖ elebaşına benzer şekilde Hz. Muhammed'in adını istismar ederek onun kendi mitinglerine katıldığını iddia etme noktasına gelmiştir" ifadelerine yer verilmişti.

DW Türkçe'de Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtlayan Alparslan Kuytul, "Size göre devlet şeriat esaslarına dayanmalı, doğru mu?" şeklindeki sorusuna "Ben öyle bir ifadede bulunmadım" şeklinde kaçamak yanıt verdi. Mengü'nün "Bulundunuz değil, öyle mi düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Kuytul yine cevap vermeyerek "Benim söylemediğim sözleri lütfen benim adıma söylemeyin" dedi.

"Biz İslam medeniyetini istiyoruz" diyerek yuvarlak konuşan Kuytul, "Elbette İslam medeniyeti içinde İslam'ın kanunları da olur ama İslam'ın insani değerleri, ahlaki değerleri de işin içine girer. Burada mesele kanun, şeriat meselesi değil" ifadelerini kullandı.

Mengü'nün "Şeri kanunlara göre İslam'dan çıkmak mümkün mü? Bildiğim kadarıyla bunun cezası var" şeklindeki sorusu üzerine Alparslan Kuytul "Şu anda bize yapılan bir zulüm var" dedi ve soruya cevap vermedi.

nevşin mengü alparslan kuytul şeriat terletti