New Orleans'ta Bir 'Shot' Aşıya Bir 'Shot' İçki Kampanyası

TAKİP ET

ABD'nin Louisiana eyaletinin en büyük kenti olan New Orleans'ta birçok kuruluş, aşı olanlara bedava ikramlar vererek aşı kampanyasına destek oluyor.

Birçok işletmenin aşılamaya destek olmak amacıyla müşterilerine bedava ikramlar sunduğu New Orleans'ta Together New Orleans isimli işletme 30 Nisan akşamı aşılanan ilk 100 kişiye bedava balık, aşılanan ilk 200 kişiye ise "Smoothie King" hediye kartı verdi.

Chalmette'de düzenlenen Louisiana Kerevit Festivali'nde bütün katılımcılara bedava ilk doz Pfizer/BioNTech aşısı vadedildi. Geçtiğimiz sene Çin virüsü sebebiyle iptal edilen festival bu sene günde 13 bine yakın katılımcı ile gerçekleştirildi.

New Orleans Belediye Başkanı LaToya Cantrell'in, şehirdeki kısıtlamaların tamamen kaldırılmasını sağlamak için aşılama oranının artması gerektiğini açıklaması üzerine "aşı ikramlarının" arttığı şehirde Larry Flynt's Hustler Club isimli işletme Çin virüsü aşısı olmak için gelen müşterilerine bedava "shot" ikram edileceğini duyurdu.

Türkiye'de ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önümüzdeki aylarda çekilecek olan aşı sıkıntısını birinci ağızdan duyurmuş, akabinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "yeterli aşımız var" açıklamasıyla yalanlanmıştı. Ayrıca aşı randevularının çoğunun iptal edildiği ortaya çıkmıştı. Aşı seferberliği başlatılan ABD'de ise aşılamaları artırmak için başlatılan kampanyalar toplumun her kısmına yayılıyor.

New Orleans'ta Bir Shot Aşıya Bir Shot İçki Kampanyası