New York Belediye Başkanı Eric Adams İkinci Kez Mahkemeye Çıktı

TAKİP ET

Hakkında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları buluna New York Belediye Başkanı Eric Adams, ikinci kez hakim karşısına çıktı.

2021’de Manhattan’da açılan Türkevi’nin yangın ruhsatı sorununu çözmek için yetkililere baskı yapıp yapmadığı soruşturulan ve hakkında rüşvet ve yolsuzluk iddiaları bulunan New York Belediye Başkanı Eric Adams,  New York Güney Bölge Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı. 

ABD'de New York Belediye Başkanı'na Yolsuzluk Suçlaması: Türkiye'den ABD'ye Yasa Dışı Para Akışı İddiası

 Yabancı kaynaklardan yasa dışı bağış kabul etmek ve bunu gizlemekle ilgili suçlanan Adams için savcı Savcı Hagens Scotten, ek suçlamaların mümkün olduğunu ve davaya yeni sanıkların muhtemelen ekleneceğini belirtti.

Özgür Özel'den AKP'ye Destek: Türkiye, New York Belediye Başkanı'na Rüşvet Verecek Bir Ülke Değil

Adams'ın tanıkları etkilemeye çalıştığına dair kanıtlara sahip olduklarını da belirten savcılık, FBI’ın soruşturma sırasında bir tanığa ulaştığını, ancak Adams’ın bu tanığa FBI’a doğruyu söylememesi yönünde bir mesaj gönderdiğini iddia etti. Savcı Scotten, bu durumu "tanıklara müdahale" olarak nitelendirdi ve bunun davada önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

Adams’ın avukatı Alex Spiro ise duruşmada rüşvet suçlamasının düşürülmesini ve iddia edilen sızıntılar nedeniyle savcılığa yaptırım uygulanmasını talep etti.  “Bu davanın sürüncemede kalmasını istemiyoruz” diyen Spiro, federal savcıların zaman talebine karşı çıktı ve davanın hızlı bir şekilde sonuçlanması gerektiğini belirtti. 

New York'taki İddianameye Ankara'dan İlk Açıklama: İçişlerine Karışmamız Söz Konusu Olamaz

 

eric adams new york belediye başkanı mahkeme türkevi