New York Eyaletinde Kripto Para Madenciliğinin Askıya Alınması Planlanıyor

TAKİP ET

New York'da bir senatör, eyalet genelinde kripto para madenciliği faaliyetlerinin 3 yıllığına askıya alınmasını için bir tasarı hazırladı.

New York Senatörü Kevin Parker, 3 Mayıs'ta Çevre Koruma Komitesi'ne sunduğu tasarıda, eyalet genelindeki kripto para madenciliğinin 3 yıllığına geçici olarak durdurulmasını önerdi.

Kripto para madenciliği yapan tesislerin çevreye olan etkisinin değerlendirilmesi ve bu yönde bir rapor hazırlanmasının önerildiği tasarıda, New York'un emisyon hedefleriyle örtüşmeyen tesislerin madencilik yapmasına izin verilmemesi hedefleniyor.

Söz konusu tasarıda, tek bir kripto para işlemi için harcanan elektriğin ABD'deki ortalama bir hanein bir ayda harcadığı elektriğe denk olduğu ve yerel maden tesislerinin New York'ta harcanan enerji miktarını önemli ölçüde artırdığı dile getirildi.

Kripto para madenciliğinin askıya alındığı sürecin, maden tesislerinin gaz emisyonunu, bölgedeki su ile hava kalitesini ve vahşi yaşamı nasıl etkilediğinin incelenmesi yönünde kullanılacağı belirtildi.

Tasarı kabul edilirse 2019’da onaylanan Climate Leadership and Community Protection Yasası'na aykırı olduğu belirlenen tesislere madencilik yapma izni verilmeyecek.

kripto para madenciliği kripto para new york eyalet yasa tasarı senatör sunuldu sundu askıya alınması planlanıyor durdurulması tesisler geçici olarak