New York Metrosu Saldırganı Yakalandı

TAKİP ET

New York metrosunda düzenlenen silahlı saldırıda 23 kişiyi yaralayan şüpheli Frank James yakalandı.

ABD'de New York metrosu saldırganı Frank James yakalandı.

New York Metrosunda Terör Saldırısı: 13 Yaralı


ABD New York Doğu Bölgesi Savcılığı'ndan yapılan açıklamada Frank James'in (62) 'toplu taşıma aracında şiddetli bir saldırı düzenlemekle' mahkemeye çıkacağı ve suçlu bulunursa ömür boyu hapis cezası alabileceği belirtildi.

Savcılığın açıklamasında saldırganın, FBI'ın New York Ortak Terörizm Görev Gücü'nün ve New York polis teşkilatının 30 saatlik saatlik çalışmasıyla yakalandığı vurgulandı.


Ateş Etmeden Önce Duman Yayan Bir Cihaz Çalıştırdı


Metroda gerçekleşen saldırının detayları hakkında bilgi veren New York Savcılığı, saldırgan James'in Ohio eyaletinde satın aldığı Glock 17 marka bir silahla metro treni vagonunda ateş açtığını belirterek, "Turuncu yansıtıcı bir ceket, sarı bir baret ve cerrahi yüz maskesi takan James, metro yolcularına ateş etmeden önce tren vagonlarından birinde duman yayan bir cihazı çalıştırdı" dedi.

James'in olay yerine Pennsylvania'dan kiralık bir minibüsle geldiğini ifade eden yetkililer, silahlı saldırı sonrasında havai fişek, benzin içeren plastik bir kap ve bir meşale içeren bir çantayı bırakarak kaçtığını belirtti.

new york metrosu saldırısı new york metrosu saldırganı yakalandı frank james