New York, Sabıka Kaydı İçin Başörtüleri Zorla Çıkartılan Kadınlara 17,5 Milyon Dolar Tazminat Ödeyecek

TAKİP ET

New York belediyesi, tutuklandıktan sonra fotoğraflarının çekilmesi için başörtülerini çıkarmaya zorlanan iki Müslüman kadının açtığı davayı çözmek için 17,5 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Müslüman Amerikalı kadınlar Jamilla Clark ve Arwa Aziz'in , Manhattan ve Brooklyn'de başörtüleri çıkarılmaya çalışıldı. Polisin sabıka fotoğrafları için başörtülerini çıkarmaya zorladığı kadınlar utanç ve travma hissettiklerini söyleyerek 2018 yılında dava sürecini başlattı. 

Clark şu açıklamayı yaptı: 

"Beni başörtümü çıkarmaya zorladıklarında kendimi çıplak gibi hissettim. Kendimi ne kadar teşhir edilmiş ve ihlal edilmiş hissettiğimi kelimelerle ifade edemem."

Davada Aziz'in, bir düzene erkek polis memuru ve 30'dan fazla erkek mahkumun kendisini görebileceği bir yerde fotoğrafları çekildiği belirtildi. 

New York Polis Departmanı, dava sonucunda 2020 yılı itibarıyla yüzleri görülebildiği sürece erkek ve kadınların sabıka fotoğrafları sırasında başlarının örtülü olmasına izin vermeyi kabul etti. 

Yeni politika Yahudiler tarafından takılan peruk ve kipalar ile Sihler tarafından takılan türbanlar da dahil olmak üzere diğer dini başlıkları da kapsıyor. 

Davanın sonucunda New York Belediyesi, başları açılmaya zorlanan kadınlara 17,5 milyon dolar ödeyecek. 

başörtüsü new york abd tazminat müslüman yahudi sabıka fotoğrafı