New York Times, İYİ Partili Bilge Yılmaz İçin 'Muhtemel Ekonomi Bakanı' Dedi

TAKİP ET

Amerika'nın önde gelen gazetelerinden New York Times, İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bilge Yılmaz için "muhtemel ekonomi bakanı" dedi.

Türkiye seçim sathına yavaş yavaş giriyor. Enflasyonu yüzde 83,45'e kadar yükselten politikaları hayata geçiren AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "seçim ekonomisi" uygulayarak seçmenlerine "yalancı bir bahar" yaratma gayreti içinde.

Bununla birlikte Erdoğan, Türkiye ekonomisini bu noktaya getiren gevşek para politikalarını daha da kararlı şekilde uygulayacağını vurguluyor.

Anket ortalamalarına göre Erdoğan'ın partisi AKP ve ortağı MHP'nin oylarının toplamı yüzde 40'ın altında ve seçimi kazanmak için gereken yüzde 50'lik oy oranının çok uzağında. Pek çok uzman, muhalefet partilerinin doğru bir aday tercihi ve seçim stratejisiyle Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nı alt edebileceğini düşünüyor.

"Muhtemel Ekonomi Bakanı Bilge Yılmaz"

Muhalefet partilerinden pek çok aktör, seçimin muhalefet adına olumlu sonuçlanması halinde kurulacak yeni hükümet için muhtemel bakanlar olarak gösteriliyor.

Amerika'nın önde gelen gazetelerinden New York Times'ta Steven Erlanger imzasıyla yayımlanan makalede, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz'ın "Erdoğan'ın seçimi kaybetmesi halinde muhtemel ekonomi bakanı olarak gösterildiği" belirtildi.

new york times iyi parti iyi partili bilge yılmaz için muhtemel ekonomi bakanı dedi