New York Times'ta Boris Johson'a Sözde Ermeni Soykırımı İçin Vatan Haini Ali Kemal'li Çağrı

TAKİP ET

New York Times'ta bugün yer alan bir reklamda Britanya Başbakanı Boris Johnson'a sözde Ermeni soykırımı için vatan haini dedesi Ali Kemal kullanılarak çağrı yapıldı.

New York Times'ta bugün Ermeni işadamı Raffy Manukyan tarafından verilen reklamda Boris Johson'ın büyük dedesi vatan haini Ali Kemal'in fotoğrafına yer verildi.

Vatan haini Ali Kemal'in fotoğrafının altında, "Bu büyük adam senin büyük dedendi. Bir Türk gazeteci ve siyasetçiydi. Ona Ermeni Soykırımı'nın sorumlularını cezalandırmaya çalıştığı için 'hain' denildi. En sonunda sokaklarda öldürüldü" iftirası yer aldı. 

Reklamın sol alt köşesinde sözde Ermeni soykırımı için "1.5 milyon öldürüldü. 24 Nisan 1915-1923" iftiraları yer aldı. Ermeni iftiracılar sözde soykırım için sadece tehcirin yaşandığı 1915'i değil Türk milletinin ölüm kalım mücadelesi olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile taçlanan Kurtuluş Savaşı yıllarını da hedef aldılar.. Reklamda ayrıca sözde soykırım için sözde adalet çağrısı yapıldı.

Böyle olaylar yaşanırken Türk hariciyesinin sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı pek bir şey yapmıyor oluşu ise tepki çekti.



ali kemal sözde Ermeni soykırımı ermeni ermeni soykırımı boris johnson