New York Times'tan Kahvehane Haberi

TAKİP ET

ABD'nin köklü gazetelerinden New York Times, "Türkiye'nin Sosyal Yaşam Merkezi Olan Kahvehaneler Virüsten Kurtulamayabilir" başlıklı bir haber yayınladı.

Carlotta Gall'ın yaptığı haberde, "Yüzyıllardır Türk mahallelerinin temel dayanağı olan kahvehaneler salgın kısıtlamalarına maruz kalıyor" ifadeleri kullanılırken masa oyunlarına getirilen kısıtlama öne çıkartılarak insanların şakalaşmayı ve gülmeyi unuttuklarının altı çizildi.

Varan Süzme isimli kahvehane müdavimi ile gerçekleştirilen röportajda, İstanbul'da ikamet eden vatandaşın şu ifadelerine yer verildi: "Her gün buraya gelirdim. Burası bizim ikinci evimiz. Burası arkadaşlarımla buluştuğum ve oyunlar oynayarak mutlu olduğum bir yer."

Kahvehanelerin, çoğunluğu orta yaşlı ve emekli olan müdavimlerinin virüsten korktukları için bu alışkanlıklarını bıraktıkları ve Türk kültürünün bu önemli parçasının pandemiden olumsuz etkilendiği vurgulandı.

kahvehane kısıtlama yasak ne zaman ne zaman açılacak new york times kahvehaneler carlotta gall masa oyunları oyun okey türk kıraathane kültür