New York Times'tan Peker Yorumu: Bir Devrin Sonu; Damadın Pelikancıları, Soylu ve Ağar...

TAKİP ET

New York Times, Sedat Peker'in hükümeti derinden sarsan açıklamalarını ve etkilerini yazdı.

New York Times'tan Carlotta Gall'ın haberinde, derin bir ekonomik kriz ve Çin virüsü vakalarındaki dalgalanmalarla boğuşan Erdoğan'ın kendini hiç beklemediği bir savaşın içinde bulduğu belirtildi. Söz konusu iddiaların Erdoğan'ın sonunu (bir devrin sonu - fin de siècle aura) getireceğinin belirtildiği haberde, "Geçtiğimiz hafta İsrail'in Gazze bombardımanının televizyon ekranlarını doldurduğu ülkede, milyonlarca Türk hüküm giymiş  ve kaçak olan bir organize suç örgütü lideri olan Sedat Peker'in sıra dışı iddialarını dinlemek için YouTube'a kenetlendi. 2007 yılında organize suç faaliyetlerinden hüküm giyen ve Türk polisi tarafından aranan Peker, iki haftadan uzun bir süredir videolar yayımlıyor. Peker, söz konusu videolarda, Erdoğan'a yakın yetkililere tecavüz, uyuşturucu ticareti ve şüpheli ölüm suçlamaları yöneltti" denildi.

"İlk hedefi Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın merkezinde bulunduğu bir klik olan Pelikan grubu olan Peker, eski İçişleri Bakanı olan Mehmet Ağar'ı da suçladı. Ama bir süre sonra hırslı ve güçlü bir İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu iddiaların merkezine oturdu" ifadeleriyle Peker-AKP kavgasının gidişatının anlatıldığı haberde muhalefetin durumu değerlendirme biçimi ele alınırken ifşa olan mafya-devlet ilişkilerinin muhtemel neticelerine ilişkin Murat Üçer ve Atilla Yeşilada'nın GlobalSource Partners'taki yayımladıkları makaleye atıf yapıldı: "Türkiye artık Erdoğan'ın ülkesi değil"

Erdoğan yönetiminin muhafazakar tabana oturarak varlığını korumaktan başka yol bulamadığının anlatıldığı makaleye atıf yapılan haberde "Mazinin cüretkâr avcısı olan yönetim artık kendini yenilemiş ve beraber hareket ederek zaferi koklamaya başlayan bir muhalefet ile karşı karşıya ve topallayarak kendi güvenli alanına doğru kaçıyor" denildi.

Muhalefetin, Erdoğan'ın kırılganlığının arttığını görerek Peker'in iddilarının aydınlatılması yönünde baskılarını giderek artırdığı belirtildi.

New York Times'tan Peker Yorumu Bir Devrin Sonu; Damadın Pelikancıları Soylu ve Ağar