New York Valisi'nden Trump'a Tehdit

TAKİP ET

New York Valisi Andrew Cuomo, ABD Başkanı Donald Trump'ın kente federal yardımları kesmesi tehdidi üzerine, ''New York'a gelemez. New York sokaklarında yürümeyi aklından geçiriyorsa, korumaları bırak, orduyla gelmesi gerekir.'' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, aylardır ABD'de süren sokak gösterilerine müsade eden eyaletleri federal yardımları kesmekle tehdit etmişti.

Bu tehdit üzerine sert açıklamalarda bulunan New York Valisi Andrew Cumo, ''New York'a gelemez. New York sokaklarında yürümeyi aklından geçiriyorsa, korumaları bırak, orduyla gelmesi gerekir. New York için yaptığı en iyi iş buradan ayrılmaktı. Bırakın Florida'ya gitsin'' dedi.

Cuomo, Trump'ın ilk günden New York'u cezalandırmak istediğini, eyaletlerin ve kentlerin toparlanması için gereken fonları vermeyi reddettiğini belirterek, ''Trump, kral değil, New York'ın fonlarını kesemez. Bu yasa dışı bir adım'' değerlendirmesinde bulundu.

3 Kasım'da gerçekleşecek olan ABD Başkanlık seçimleri öncesinde New York valisinden sert tepki alan Trump'ın ne yapacağı merak ediliyor.

trump new york new york valisi andrew cumo abd