New York'ta Müzelere Girmek İçin Aşı Şartı Getirildi

TAKİP ET

New York'ta müze çalışanlarına ve müzelere girmek isteyen ziyaretçilere aşı zorunluluğu getirildi.

Belediye Başkanı Bill de Blasio koronavirüsle mücadele kapsamında kültürel kurumların da kontrol edileceğini duyurdu. ‘NYC’nin Anahtarı’ politikası kapsamında barlar, spor salonları ve tiyatrolar gibi kapalı mekanlar için getirilen aşı zorunluluğunu kültürel kurumlara da taşıyacağını belirten Blasio, 13 Eylül'den itibaren aşı kartını göstermeyen vatandaş ve personellerin müzelere de giremeyeceğini açıkladı. 

Söz konusu grubun en az 1 aşı olması şartıyla müzelere girebileceğini belirten Belediye Başkanı, “Elbette amaç herkesi tam olarak aşılamak. Ayrıca 12 yaşından küçük çocukların aşı zorunluluğu getirilen mekanları ziyaret etmeleri için de aşılı bir kişinin onlara eşlik etmesi gerekip maske takmaları teşvik edilecek'' dedi.

Kent Konseyi’nin kültürel işlerden sorumlu komitesi başkanı Jimmy Van Bramer ise, “Şehrin toparlanması kültürün güçlü bir şekilde geri gelmesine bağlı. İzleyicilerimiz kendilerini güvende hissetmeli ve bunun olması için aşı zorunlulukları gerekli… İnsanlar tiyatroda yanlarında oturan kişinin de aşılı olduğunu bilmek isteyecektir” şeklinde konuştu.

aşı zorunluluğu new york bill blasio abd