NFT Platformu Opensea'nin Eski Yöneticisi, Kara Para Aklamaktan Tutuklandı

TAKİP ET

Geçen yıl gizli bilgilerle NFT ticareti yaptığı tespit edilen OpenSea'nin eski çalışanı bugün FBI tarafından tutuklandı.

ABD Adalet Bakanlığı, en büyük NFT pazarı olan OpenSea’nin eski ürün yöneticisinin dün sabah FBI tarafından tutuklandığını açıkladı.

Nate Chastain isimli eski yönetici, şirket içindeki NFT bilgisini ticari amaçlarla kullandığı için dolandırıcılık ve kara para aklama ile suçlandı. 


Öne Çıkan NFT'leri Kendisi Seçiyordu


Bakanlık tarafından paylaşılan açıklamaya göre Chastain, OpenSea’de hangi NFT’lerin öne çıkarılacağına dair şirket içi gizli bilgileri kullanarak bu NFT’leri satın alıyor, ardından orijinal değerinin katlarca üstüne satıyordu. Üstelik Chastain, sadece hangi NFT’lerin öne çıkarılacağını bilmiyor, aynı zamanda öne çıkacak NFT’leri de kendisi seçebiliyordu.

Chastain, geçen yılın Haziran ve Eylül ayları arasında 7 farklı anonim kripto para cüzdanı üzerinden bu işlemi yürüttü. Chastain’in düzinelerce NFT satın aldığı ve bunların hepsini en az iki kat kârla sattığı belirlendi.

Chastain’in tutuklanması üzerine OpenSea’den de bir açıklama geldi:

“NFT'ler için dünyanın önde gelen web3 pazarı olarak, güven ve dürüstlük yaptığımız her şeyin özüdür. Nate'in davranışını öğrendiğimizde bir soruşturma başlattık ve sonunda ondan şirketten ayrılmasını istedik. Davranışı, istihdam politikalarımızı ihlal ediyordu ve temel değerlerimiz ve ilkelerimizle doğrudan çelişiyordu."

nft nft dolandırıcılığı opensea kara para aklama