Niğde'de 15 Yaşındaki Çocuğu İstismar Etmek İsteyen Şahıs Tutuklandı

TAKİP ET

Niğde'de akrabasıyla zorla evlendirilmek istenen 15 yaşındaki kız çocuğu koruma altına alınmıştı. Evlendirileceği teyzesinin oğlu tutuklanırken, anne ve babalar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Niğde'de akrabası ile zorla evlendirilmek istenen 15 yaşındaki kız çocuğu, sosyal medya hesabından yaptığı yardım çağrısı neticesinde harekete geçen jandarma ekipleri çocuğu evinden alarak koruma altına almıştı.

Korumaya alınan kız çocuğu A.Ö.'nün (15),  zorla evlendirileceği teyzesinin oğlu A.Ö. (21) tutuklanırken, anne ve babaları gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Teyzesinin Oğlu İle Evlendirilmek İstendi

Olayla ilgili yapılan soruşturmada A.Ö.'nün ailesiyle Ankara'da yaşadığı ve teyzesinin oğluyla evlendirilmek üzere memleketleri Niğde'nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesine geldikleri belirlendi.

Bölgede akraba evliliklerinin yaygın olduğu da saptanırken, jandarma ekipleri kızın annesi D.Ö., babası B.Ö., evlendirileceği A.Ö. ile A.Ö.'nün annesi Ş.Ö. ve babası S.Ö.'yü gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan damat adayı ile anne ve babaları Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Teyze Oğlu Tutuklandı, Anne ve Babalar Adli Kontrol Şartı İle Serbest Bırakıldı

Ş.Ö., S.Ö. ve D.Ö. savcılık ifadesinin ardından, kızın babası B.Ö. ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, çocuğun zorla evlendirilmek istendiği teyze oğlu A.Ö. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Hukuki Süreç Bakanlığımızca Takip Edilmektedir'  

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,15 yaşındaki bir çocuğun zorla evlendirildiğine dair yaptığı sosyal medya paylaşımıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Çocuğumuzun sosyal medyadaki paylaşımının hemen ardından Niğde İl Müdürlüğümüz harekete geçmiş ve çocuğumuz hakkında bakım tedbiri kararı alınarak Bakanlığımız kuruluşuna yerleştirilmiştir. İlgililer hakkında hukuki süreç Bakanlığımızca takip edilmektedir." ifadeleri yer verildi.

 

Nide Valiliğinden Açıklama 

Niğde Valiliği, bir kız çocuğunun zorla evlendirildiği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya mecralarında, Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi beldesinde ikamet eden bir kız çocuğunun 15 yaşında zorla evlendirildiğine yönelik paylaşımlar üzerine güvenlik güçlerimiz ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz konunun takibi için ivedilikle harekete geçmişlerdir." ifadelerine yer verildi.

 

Sosyal Medyada 15 Yaşında Zorla Evlendirildiğini Söyleyen Kız Çocuğu Koruma Altına Alındı

zorla evlilik çocuk istismarı kız çocuğu Niğde aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı niğde valiliği