Niğde'de 6 Yaşında Bir Çocuk Başıboş Köpek Saldırısına Uğradı: 'Yüzünden Bir Parça Koparttı'

TAKİP ET

Niğde'de 6 yaşındaki Yiğit Uyguç bir başıboş köpeğin saldırısında yaralandı.

Niğde'nin Dere Mahallesi'nde geçtiğimiz Çarşamba günü meydana gelen olayda 6 yaşındaki Yiğit Uyguç, öğrenim gördüğü Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu'ndan çıkmıştı. Okuldan çıkan ve annesiyle birlikte parka giden Yiğit Uyguç'a başıboş köpek saldırdı.

Yüzünden, elinden ve göğsünden köpek tarafından ısırılan küçük Yiğit, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede Yiğit Uyguç'un vücuduna 11 dikiş atıldı.



Olayı anlatan anne Özgen Uyguç, okuldan çıktıklarını ve yürüdükleri sırada bir veliyle sohbet ettiğini söyledi. Olayın o sırada ve "4-5 saniye içerisinde olduğunu" belirten Uyguç, "Oğlum birden ’anne’ diye bağırdı. Ben döndüğümde köpek çocuğumun üzerindeydi. Koşup yetişene kadar yüzünü parçalamış, göğsünü ve elini ısırmış" dedi.

"Yüzünden Bir Parça Koparttı"

Vatandaşların yardımıyla çocuğu kaldırıp banka oturduklarını belirten Uyguç, köpeğin o sırada halen orada olduğunu ve saldırmaya devam ettiğini söyledi.

Bir velinin ihbarı üzerine gelen ambulansla hastaneye gittiklerini ve oğluna 11 dikiş atıldığını belirten Uyguç, "Allah korusun bunun vebalini kim verecek? Yüzünden bir parça koparttı, çok kötüydü. Psikolojim bozuldu, sabaha kadar uyuyamadım" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Başıboş Köpek Sorunu

Geçtiğimiz günlerde başıboş köpeklerden kaçarken kamyonun altında alan 9 yaşındaki Mahra Pelin Pınar, günler süren yaşam savaşını kaybetmişti. Ondan kısa bir süre önce de 20 yaşındaki Rabia Kallı başıboş köpeklerden kaçarken yaşamını yitirmişti.

Başıboş Köpeklerden Kaçarken Kamyonun Altında Kalan Mahra'dan Acı Haber

Başıboş Sokak Köpeklerinden Kaçarken Otomobilin Çarptığı Rabia Kallı Hayatını Kaybetti


Bu iki ölümden önce de yurdun muhtelif yerlerinde onlarca saldırı meydana gelmiş, hemen her yaştan yüzlerce yurttaş zarar görmüştü. TamgaTürk'ün ayrıntılı özel haberleri için tıklayınız: 

ÖZEL HABER | Türkiye'nin Başıboş Köpek Sorunu

Dünya, Vatandaşlarını Uyarıyor: Türkiye'de Başıboş Köpeklere Dikkat

niğde dere mahallesi necip fazıl kürek ilkokulu yiğit uyguç 6 yaşında çocuk başıboş köpek saldırısına uğradı 11 dikiş yüzünden bir parça koparttı