Nihal Bengisu Karaca: 'İzledim' Dediğimi İspat Edin

TAKİP ET

Nihal Bengisu Karaca'nın Halk TV yayınına katılmasına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Nihal Bengisu Karaca Halk TV canlı yayınına katılmasının ardından Gezi Olayları sırasında "Gecizilerin başörtülü anneye saldırı görüntüleri var" yalanı nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu.

Eleştirilerin ardından bir yazı kaleme alan Karaca, "Kendisini muhalif olarak tanımlayan bir kitlenin Cuma gecesi yaptığı sosyal medya etkinliği endişeli muhafazakarların endişe etmekte ne kadar haklı olduğunu gösterdi"  ifadelerini kullandı.

Karaca yazısında "Kabataş olayında gelininin dayak yediğini söyleyen Bahçelievler Belediyesi Başkanı Osman Develioğlu’nun sözüne itibar ettiğim ve aktardığım doğrudur. Dünyanın her yerinde bir belediye başkanının ifadesine itibar edilir çünkü. Ancak şahsımla ilişkili olarak 'Görüntüleri izledim' dediğim, bilinçli ve kasıtlı olarak yalan söylediğim iddia ediliyor. Asıl yalan olan bu. Hem de kuyruklusu. Kabul edilemez bir edep akıl haysiyet yoksunluğu. 'İzledim, gördüm' dediğimi belgeleyin, ispat edin. Yapmazsanız bu yalanı ortaya atan ve çoğaltanlara karşı artık ben suç duyurusunda bulunacağım" ifadelerine yer verdi.

Nihal Bengisu Karaca'nın "İzledim" ya da "Gördüm" demediğini iddia ettiği Kabataş yalanı, dönemin Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu tarafından ortaya atılmıştı.

Develioğlu'nun gelini Zehra Develioğlu'nun "Kabataş İskelesi'nin önünde belden yukarısı çıplak, elleri deri eldivenli, başları bandanalı erkekler tarafından yerlerde sürüklenerek üzerine idrar yapıldığı" yalanı, Star gazetesi yazarı Elif Çakır tarafından haberleştirilmiş, sonrasında ise AKP yanlısı Abdulkadir Selvi ve Nihal Bengisu Karaca gibi birçok kişi olayı gündem haline getirmişti.

"İzledim, gördüm" demediğini belirten Karaca 7 Şubat 2014'te şu paylaşımı yapmıştı:

"İsmet Berkan o görüntüleri izlediğini teyit etti....Gecizilerin başörtülü anneye saldırı görüntüleri var"

nihal bengisu karaca kabataş yalanı gezi olayları ispat edin