Nijer Cumhurbaşkanlığında Silah Sesleri: Darbe Girişimi Yapıldığı İddiası

TAKİP ET

Nijer'de cumhurbaşkanlığı sarayı yakınlarında silah sesleri duyuldu. Olayın akamete uğrayan bir darbe girişimi olduğu iddia edildi.

Yerel basının aktardığı bilgilere göre sabah saatlerinde yoğun silah sesleri duyulan başkent Niamey'deki cumhurbaşkanlığı sarayı çevresinde hayatın normale dönmüş durumda.

Görgü tanıkları önce ağır silah, akabinde hafif silah atışlarının duyulduğunu ve olayın yarım saat civarında sürdüğünü bildirdi. Başarısız bir darbe girişimi olarak yorumlanan olayda, bazı askerlerin gözaltına alındığı ve durumun kontrol altına alındığı aktarıldı.

Ülkede 21 Şubat'ta ikinci turu gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerini iktidar partisi PNDS-Tarayya'nın adayı Mohamed Bazoum kazanmış, muhalefet partisi RDE-Tchanji'nin adayı ve aynı zamanda eski Cumhurbaşkanı Mahame Ousmane ise seçime hile karıştığını ve seçimi aslında kendisinin kazandığını iddia etmiş ve Ousmane destekçilerinin bugün düzenleyeceği protesto gösterisinin hükümet tarafından yasaklandığı duyurulmuştu.

2 dönemlik görev süresini tamamladığı için aday olmayan mevcut Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou, Bazoum'un 2 Nisan'da edeceği yeminle görevini devredecek.

Nijer'de 1960'ta kazanılan bağımsızlığın ardından ilk kez demokratik yollarla seçilen bir cumhurbaşkanı, görevini demokratik yollarla devredecek.

nijer cumhurbaşkanlığında silah sesleri darbe girişimi yapıldığı iddiası