Nijer'deki Darbeye Tepkiler Sürüyor: Askeri Müdahale Dahil Her Türlü Seçeneği Değerlendireceğiz

TAKİP ET

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Nijer'de 26 Temmuz'da Rusya desteğiyle yönetime el koyan askeri cuntaya, Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'u serbest bırakması ve Bazum'un görevine tekrar başlaması için 1 hafta süre verdi.

26 Temmuz'da Nijer'de işgalci Rusya'nın desteğiyle yönetime el koyan askeri cuntaya Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) tarafından 1 hafta süre verildi. 

Nijerya'nın başkenti Abuja'da Nijer gündemiyle yapılan olağanüstü ECOWAS Zirvesi sonrasında yapılan açıklamada, ECOWAS ülkelerinin, Nijer'e tüm hava ve kara sınırlarını kapattığı ve Nijer'in Batı Afrika Devletleri Merkez Bankasındaki (BCEAO) varlıklarının dondurulduğunu duyuruldu.

Afrika'da Sabah Erken Kalkan Bir Askeri Grup Daha Darbe Yaptı: Nijer'de Darbe

Nijer'deki Darbenin Ardından Rusya Destekçileri Meydanlara Döküldü: Çok Yaşa Rusya

ECOWAS Komisyonu Başkanı Omar Touray, Nijer'de meşru muhatabın Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum olarak belirlendiğini ve cuntanın hiçbir şekilde tanınmayacağını belirtti.

Darbe sonrası yönetime el koyan cuntaya Cumhurbaşkanı Bazum'un serbest bırakılması ve görevine dönmesi için 1 hafta süre verildiğini vurgulayan Touray, "Bu süre zarfında ECOWAS'ın talepleri yerine getirilmezse askeri müdahale de dahil her türlü seçeneği değerlendireceğiz." dedi.

Öte yandan Nijer'deki cuntayla arabuluculuk faaliyetleri yürütmesi için Çad Cumhurbaşkanı Mahamat İdris Deby görevlendirildi.

nijer darbe Nijer nijer darbesi batı afrika askeri müdahale