Çeteler Nijerya'da Okul Basıp Yüzlerce Öğrenciyi Kaçırdı

TAKİP ET

Nijerya'nın Kaduna eyaletindeki bir kasabada yüzlerce öğrenci okula motosikletlerle gelen silahlı bir çete tarafından kaçırıldı.

BBC'nin haberine göre; Nijerya'nın Kaduna eyaletindeki bir kasabada yüzlerce öğrenci okula motosikletlerle gelen silahlı bir çete tarafından kaçırıldı.

Görgü tanıkları tarafından verilen ifadelerde, yaşları 8 ile 15 arasında değişen çocukların öğretmenleriyle birlikte kaçırıldığı kaydedildi. Kaçırılma esnasında silahlı çete tarafından vurulan bir öğrencinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Kaduna eyalet hükümeti yetkilisinin BBC'ye olayı doğruladığı ancak ayrıntı vermediği belirtildi.

El Kaide bağlantılı radikal İslamcı terör örgütü Boko Haram'ın odun toplamak için ormanlık alana giden onlarca kadın ve çocuğu kaçırmasından bir gün sonra meydana gelen olayın mürteci örgüt ile bağlantılı olduğu düşünülmüyor.

Nijerya'nın kuzeydoğusunda 2009'dan bu yana saldırılar düzenleyen terör örgütü Boko Haram, 2014'te Borno eyaletindeki bir devlet okulundan 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı.

 

Nijerya boko haram islamcı terör örgütü çocuklar kaçırıldı