Nijerya'da 43 Tarım İşçisi Boğazları Kesilerek Öldürüldü

TAKİP ET

Nijerya'nın kuzeydoğusunda düzenlenen saldırıda en az 43 tarım işçisi vahşice öldürüldü.

Nijerya Maiduguri yakınlarındaki pirinç tarlarında çalışan tarım işçilerine saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda en az 43 tarım işçisi boğazları kesilerek vahşice öldürüldü. Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, konuyla ilgili "Çalışkan çiftçilerimizin Borno eyaletinde teröristler tarafından öldürülmesini kınıyorum. Tüm ülke bu anlamsız cinayetlerden sarsıldı. Düşüncelerim yas tutan ailelerle. Teröristlerin cinayetleri akıl almaz" ifadelerini kullandı.

Saldırıdan sonra kurtulanlara yardım eden bir milis açıklamasında "43 ceset bulduk, hepsi katledilmişti, altı kişi de ağır yaralıydı" şeklinde konuştu. Daha sonra başka cesetlerin de bulunduğu bildirilirken kurbanların tam sayısı açıklanmadı. Öte yandan saldırıda 15 kadının da kaçırıldığı iddia edildi. 

Olayın olduğu bölgede Boko Haram ve IŞİD'in Batı Afrika kolunun aktif olduğu aktarıldı. Saldırıyı henüz üstlenen olmazken Eyalet parlamentosu üyesi Ahmed Satomi, yaptığı açıklamada çiftçilerin Cuma günü kendilerine işkence yapan bir Boko Haram militanının silahını alıp, tutuklamaları nedeniyle öldürüldüklerini söyledi. Ayrıca Boko Haram militanları daha önce de saldırılar düzenleyerek 22 çiftçinin ölmesine neden olmuştu.

nijerya boko haram saldırı 43 tarım işçisi vahşet öldürüldü