Nijerya'da Okula Baskın: Çok Sayıda Öğrenci Kaçırıldı

TAKİP ET

Nijerya'nın kuzeybatısında bulunan Zamfara eyaletindeki bir okula silahlı kişilerce düzenlenen baskınla çok sayıda öğrencinin kaçırıldığı bildirildi.

Nijerya’nın Zamfara bölgesindee bulunan bir okula silahlı kişilerce baskın düzenlendi. Valilikten yapılan açıklamada saldırganların bölgede bulunan bir okula baskın düzenlediği ve bazı öğrencilerin kaçırıldığı bildirildi. Kaç kişinin kaçırıldığına dair ise bir yorum yapılmadı.

Nijerya’da benzer bir olay 10 gün önce de yaşanmıştı. Silahlı bir grup saldırgan Kagara bölgesindeki Government Science Koleji'ne baskın yapmış, 26 öğrenci ile dört öğretmeni kaçırmıştı. 

Geçmişte, IŞİD'in bir kolu olan Boko Haram'ın bölgede aktif olduğu bilinirken, benzer saldırılar bölgede daha önce de gerçekleşiyordu. Bu tür saldırılar gerçekleştiren Boko Haram'ın bu yolu fidye için kullandığı biliniyordu. En son 2014 yılında 270'den fazla öğrenciyi kaçıran Boko Haram'ın elinde bu öğrencilerden yaklaşık 100'ünün bulunduğu tahmin ediliyor.

 

boko haram nijerya baskın okul öğrenciler öğretmenler kaçırıldı tutsak açıklama bildirildi terör grupları silahlı kişiler saldırganlar