Nijerya'da Polis ve Halk Çatıştı: 94 Ölü

TAKİP ET

Nijerya'da halk tarafından polis şiddetine karşı düzenlediği gösterilerde 37'si polis 94 kişi hayatını kaybetti

Nijerya'da hükümetin emniyet güçleri bünyesinde kurduğu Özel Hırsızlıkla Mücadele Ekibine (SARS) karşı halk tarafından düzenlenen protesto gösterilerinde 94 kişinin hayatını kaybettiği açıkladı. 

Nijerya Enformasyon ve Kültür Bakanı Lai Muhammed, ülkede geçen ay SARS'a karşı düzenlenen protesto gösterilerinin ardından devam eden soruşturmalara dair bir basın toplantısı düzenledi.

Lai, ülkede iki hafta süren protesto gösterilerinde 57 sivilin ve 37 polisin yaşamını yitirdiğini kaydetti. Bu süre zarfında 196 polisin yaralandığını aktaran Lai, 164 polis aracı ve 134 polis merkezi kundaklandığını ifade etti.

Nijerya'nın Delta eyaletinde 4 Ekim'de bir gencin SARS polis birimince öldürülmesi üzerine sosyal medyada ünlüler ve aktivistlerin çağrısıyla Lagos ve başkentte başlatılan gösteriler ülke geneline yayılmıştı.

Edo, Lagos ve Ondo eyaletlerinde protestolar sırasında cezaevlerine düzenlenen baskınlarda 2 binden fazla mahkum firar etmişti.

Ülkede protestolar nedeniyle farklı bölgelere askerler konuşlandırılmış, Lagos, Edo ve Rivers'ın da arasında bulunduğu 17 eyalette sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Nijerya polis halk çatışma sars