Nijerya'dan Türkiye'ye Mülteci Övgüsü

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti kapsamında Nijerya'ya gitti. Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari Türkiye'nin mülteci politikasını övdü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika gezisinin son durağında Nijerya'ya gitti. Başkent Abuja'da temaslarda bulunan Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı, "İşbirliğimizi derinleştirmek konusunda kararlıyız" derken, "Nİjerya'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ'nün Nijerya'da sürdürdüğü yasa dışı faaliyetler hakkında Nijerya makamlarıyla gerekli bilgi paylaşımlarında bulunmaya devam ediyoruz" derken, "Terör örgütleri, silahlı çeteler ve deniz haydutlarıyla mücadele yürüten Nijerya'yla askeri savunma ve güvenlik konularında iş birliğimizi güçlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

"Türkiye Sığınmacılar Konusunda Dünyaya Ortak Oldu"

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, "Türkiye corona virüs ile mücadelede son derece başarılı adımlar atmıştır. Bu nedenle Türkiye'yi yasaklı ülkeler listesinden çıkarıyoruz" dedi.  

"Türkiye sığınmacılar konusunda dünyaya ortak oldu" diyen Buhari,  Türkiye ile 7 anlaşma imzalandığını, bunların enerji, savunma sanayi, madencilik ve hidrokarbon gibi alanlarda olduğunu belirtti. 

türkiye mülteciler nijerya erdoğan akp cumhurbaşkanı fetö