Nikaragua Diktatörü Ortega, Gözaltına Alınan Muhalifler İçin 'ABD Ajanı' Dedi

TAKİP ET

Nikaragua diktatörü Ortega, seçim öncesinde gözaltına aldırdığı muhaliflerini ABD ajanlığıyla suçladı.

Kasım ayında yapılacak olan seçimler yaklaştıkça muhaliflerin gözaltına alınmaya başladığı ülkede, Devlet Başkanı Ortega muhaliflerini ABD ajanlığıyla suçladı.

Ortega muhaliflerinin kendisine karşı darbe yapmak istediğini iddia ederek "Biz burada siyasetçileri yargılamıyoruz, seçime katılacak adayları yargılamıyoruz, burada ülkeye kast eden suçluları yargılıyoruz, ülkenin bekasına, güvenliğine ve yurttaşların hayatına kast ediyorlar. Darbeyle rejim değişikliğini kışkırtıyorlar, peşinde olduğumuz şey budur. Yasaların emrettiği şekilde bunlar zamanı gelince cezalandırılacak" dedi.

Gözaltına aldırdığı muhaliflerin serbest bırakılması için çağrıda bulunan Avrupa Birliği ve ABD'ye de seslenen Ortega "Onları serbest bırakmamızı istiyorlar, bu saçmalıklarla uğraşmayı bırakın. ABD'den, Kongre'yi bastıktan sonra gözaltına alınan 400 Amerikalıyı serbest bırakmasını istiyoruz, burada 20 kişi için bağırıp duruyorlar" şeklinde konuştu.

Avrupa'yı da yasa dışı göçmenleri cezalandırdığı gerekçesiyle suçlayan Ortega, "Avrupalılara, göçmen oldukları için siyasi gerekçelerle ellerinde tuttukları yüzlerce tutukluyu serbest bırakmalarını istiyoruz, Avrupa'da tutuklu siyasi mahkumlar var" ifadelerini kullandı.

Nikaragua'da Ortega'nın karşısında aday olmayı planlayan Arturo Cruz, Felix Maradiaga ve Juan Sebastian Chamorro gözaltına alınmıştı.

Nikaragua Diktatörü Ortega Gözaltına Alınan Muhalifler İçin 'ABD Ajanı' Dedi