Nike, İçinde İnsan Kanı Bulunan Ayakkabılar Satan MSCHF'e Dava Açtı

TAKİP ET

Nike, içinde insan kanı bulunduğu öne sürülen ayakkabıları satan internet kolektifine, marka hakkı üzerinde ihlal yaptığı gerekçesiyle dava açtı.

ABD merkezli spor giyim devi Nike, içinde kırmızı mürekkep ve bir damla insan kanı bulunduğu öne sürülerek internet üzerinden satışa sunulan ayakkabıları satan internet kolektifi MSCHF'ye dava açtı.

"Şeytan Ayakkabılar" adını verdikleri ve Nike'ın Air Max 97 adlı modelinden oluşturulan ayakkabılar hakkında 'marka ihlali' davası açan Nike, projeyle herhangi bir alakaları olmadığını da belirtti.

Şikayet dilekçesinde, kanlı ayakkabıların, Air Max 97 modelinin taklidi olduğu ve üzerinde Nike logosu olduğu belirtilirken, ayrıca, MSCHF'nin söz konusu ayakkabıyı üretme ve satma yetkisinin durdurulması talep edildi.

Nike, bununla birlikte, markanın söz konusu satış ile ilişkilerindirildiği için itibar kaybına uğradığını ifade ederek "MSCHF ve yetkisiz Şeytan Ayakkabıları karışıklığa neden olabilir ve MSCHF ürünleri ile Nike arasında hatalı bir ilişki oluşturabilir. Ayakkabının tanıtılmasının ardından, kısa bir sürede Nike'ın satanizmi desteklediğine inanan tüketiciler oldu ve bu markaya zarar verdi" ifadelerini kullandı.

 

mschf nike insan kanı ayakkabı bulunan dava açtı itibar taklit ihlal marka hakkı air max 97 model internet satışa sunulan şeytan ayakkabıları mürekkep kırmızı lil nas rapçi