Nike, 'Şeytan Ayakkabıları' Üreten Şirkete Açtığı Davayı Kazandı

TAKİP ET

Nike, kendi ayakkabılarının bir modelini kullanarak "Şeytan Ayakkabıları" adlı bir ayakkabı üreten şirkete açtığı davayı kazandı.

Geçtiğimiz günlerde Nike'ın Air Max 97 modeli kullanılarak içinde insan kanı bulunduğu öne sürülen bir ayakkabı üreten MSCHF adlı şirkete dava açan Nike, davayı kazandı.

Mahkeme, MSCHF isimli şirketin dava konusu olan ayakkabıları satmasına geçici olarak yasak getirdi fakat Nike, kısıtlı sayıda üretilen ayakkabıların hali hazırda tamamının satılmasından dolayı kararın bir anlam içermediğini öne sürdü.

MSCHF, rap sanatçısı Lil Nas X ile işbirliği içerisinde Nike'ın Air Max 97 model ayakkabılarının tabanına kırmızı mürekkep ve bir damla insan kanı eklenmesi suretiyle tasarlanıp internet üzerinden satışa sunulmuştu. Yalnızca 666 adet üretildiği ifade edilen ve İncil'den şeytanla ilgili bir ayetin basılı olduğu ayakkabının bir tekinin arkasında MSCHF diğerinin arkasında ise Lil Nas X yazıyor.

 

 

nike dava açtı kazandı lil nas x şeytan ayakkabıları insan kanı bulunan air max 97 model esinlenen çalınan ihlal hak mahkeme karar