Normale Dönebilmek İçin Yetişkinlerin Yüzde 90'ının Aşılanması Gerekiyor

TAKİP ET

Fransa'da Pasteur Enstitüsü tarafından yayımlanan bir rapora göre, eski tahminlerin aksine, salgının kontrol altına alınması için en az yüzde 90 aşı oranına ulaşılması gerekiyor.

Fransa’da Pasteur Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre normal hayata dönebilmek için yetişkin nüfusun yüzde 90’ının Çin virüsü aşısı olması gerekiyor. Fransa’da ilk doz Covid-19 aşısı olanların sayısı 10 milyonu henüz yeni aşmış durumda.

Pasteur Enstitüsü’nün raporuna göre, eski tahminlere nazaran daha çok aşılanması gerekmesine gerekçe olarak Çin virüsünün İngiliz mutasyonunun ülkede oldukça baskın olması gösterildi. Raporda, virüsün İngiliz mutasyonun, daha önce yapılan normale dönüş senaryolarını geciktireceği uyarısında bulundu.

Fransa'da ilk doz aşısını olanların sayısının 10 milyonu geçtiğini duyuran Başbakan Jean Castex, Paris yakınlarındaki bir aşı merkezinde basına yaptığı açıklamada, “Belirlediğimiz süreden bir hafta önce bu rakama ulaştık. Bu da aşı kampanyası performansımızın iyi gittiğini gösteriyor” dedi.

Günlük aşılama sayısının 200 ile 300 bin arasında değiştiğini söyleyen Başbakan, mayıs ortalarına kadar 20 milyon, haziran ayı ortalarına kadar ise 30 milyon kişiyi aşılamayı hedeflediklerini söyledi.

fransa fransa aşı aşı covid corona coronavirüs korona koronavirüs covid19 covid-19 biontech sinovac moderna oxford avrupa abd ab onay aşı onayı türkiye aşı ne zaman onaylı aşılar avrupada aşı avrupada v