Norveç, Varlık Fonu'ndan Rekor Miktarda Harcama Yapacak

TAKİP ET

Norveç hükûmeti pandeminin etkilerini en aza indirmek için Varlık Fonu'ndan rekor miktarda harcama yapmaya hazırlanıyor.

Norveç, Çin virüsü salgını nedeniyle hasar gören ekonomisini toparlamak amacıyla Varlık Fonu'ndan rekor miktarda para çekmeyi planlıyor.

Başbakan Erna Solberg hükûmeti, toplamda 1,3 trilyon dolarlık Varlık Fonu'ndan 403 milyar kron (yaklaşık 50 milyar dolar) harcama yapmak için teklif sundu. Teklifle birlikte, dünyanın en büyük varlık fonundan, Merkez Bankası'nın yüzde 3,3'lük tahmininin aksine yüzde 3,7'sine denk gelen bir çıkış gerçekleşecek.

Uzmanlar, Norveç'in mali gücünün, pandemi sürecinde 'hızlı ve yeterli' destek sunmasına olanak sağladığını, böylelikle ekonomide pandemi etkisinin en aza indirildiğini dile getiriyor.

Norveç Maliye Bakanlığı pandeminin topluma nasıl etki etmeye devam edeceği konusunda önemli belirsizlik olduğunu ve yeni virüs varyantları, aşılama hızı gibi nedenlerle ekonomik toparlanmanın sekteye uğrayabileceğini ifade etti.

norveç varlık fonu harcama rekor miktarda seviyede yapacak teklif hükümet sundu 50 milyar dolar 1 3 trilyon dolar 403 milyar kron