Not Bıraktığı Aracın Sahibi Yargı Mensubu Çıkınca Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Ordu'da yanlış yere park edilmiş bir araca not bırakarak uyarıda bulunan vatandaş, evine gönderilen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı.

Ordu'nun Ünye ilçesinde yanlış yere park eden bir aracın camına "Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilgilerinize" şeklinde bir not yazıp bırakan Süleyman Uysal, evine gelen polis ekiplerince gözaltına alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı.

Odatv'nin haberine göre 46 yaşındaki vatandaşın talihsizliği, not bıraktığı aracın sahibinin yargı mensubu çıkmasıyla başladı. Uygun bir dille aracın sahibinin hatasını fark etmesine yardımcı olmaya çalışan Uysal, önce kamera kayıtlarından tespit edildi. Ardından şikayeti değerlendiren nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla evine gönderilen polis ekiplerince gözaltına alındı. Uysal, bir süre Ünye Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduktan sonra buradan Savcılığa sevk edildi ve ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Türkiye'nin konuştuğu soruşturma kararında Süleyman Uysal'a yöneltilen suçlamanın ise 'sileceklere zarar vermesi' olduğu öğrenildi.

Yürütülen sürece yönelik eleştiriler üzerine Savcılık'tan gelen açıklamada da şu ifadeler kullanıldı:

"30/01/2021 günü Ünye Adliyesinde görev yapan bir Cumhuriyet Savcısının ikamet ettiği sitenin kapalı otoparkında bulunan aracın cam sileceklerine zarar verildiği ve ayrıca bir not bırakıldığı yönündeki şikayeti üzerine günün nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından olayın araştırılması ve şüphelinin tespitine yönelik kolluğa talimat verildiği, yapılan araştırmada şüpheli S.U.'nun tespit edilmesi üzerine gerekli tahkikat işlemlerinin yapılabilmesi, ifadesinin alınması için emniyete götürüldüğü, ifade ve tahkikat işlemlerinin tamamlanmasının ardından nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakıldığı, şahsın sadece not kağıdı yazdığından bahisle tutuklanmasının veya cezaevine gönderilmesinin söz konusu olmadığı, mala zarar verme suçuna yönelik soruşturma dosyasının bu şekilde derdest olduğu ve soruşturma işlemlerinin usul ve yasa kuralları çerçevesinde hassasiyetle yürütüleceği hususu, Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

ordu ünye süleyman uysal araca not bırakan vatandaş gözaltı savcılık yargı mensubu