Nüfusun Yüzde 87'sini Aşılayan Şili'de Salgının Başlangıcından Bu Yana İlk Kez Virüs Kaynaklı Ölüm Yaşanmadı

TAKİP ET

Nüfusunun yüzde 87'sini aşılayan Şili'de salgının başlangıcından bu yana ilk defa Çin Virüsü nedeniyle ölüm yaşanmadı.

21 Mart 2020'de başlayan salgında 37 bin 253 kişinin hayatını kaybettiği Şili'de, ilk defa bugün Çin Virüsü kaynaklı ölüm bildirilmedi.

Ülkede son 24 saate ilişkin açıklanan resmi veirlere göre 297 yeni vaka görülürken toplamda vaka sayısı 1 milyon 644 bin 832, iyileşenlerin sayısı ise 1 milyon 601 955 olarak kayıtlara geçti.

Nüfusuna oranla aşılama konusunda dünyada 9. sırada bulunan Şili'de uygulanan 26 milyon dozu aşkın aşıyla birlikte nüfusun yüzde 87'si aşılandı.

Şili Yönetimi Aşı Konusunda Erken Harekete Geçti

Mart ayında başlayan salgın karşısında aşı üretimi yapan firmalarla Nisan ayında görüşmelere başlayan Şili hükümetinden Bilim ve Teknoloji Bakanı Andreas Couve, Mayıs ayında Başkan Sebastian Pinera'nın masasında ilaç şirketleri ve ticaret anlaşmalarının tarafları ile yapılan temaslara göre aşının temininin nasıl sağlanacağına ilişkin bir plan bulunduğunu belirtmişti.

Ayrıca Şili'de 12 Ağustos'ta 3. doz aşılamaya başlanmış, Sağlık Bakanı Enrique Paris "Aşıda 3. doz uygulamasını yaşlılardan başlatıyoruz çünkü virüse en çok maruz kalanlar onlardır" açıklamasını yapmıştı.

Nüfusun Yüzde 87'sini Aşılayan Şili'de Salgının Başlangıcından Bu Yana İlk Kez Virüs Kaynaklı Ölüm Yaşanmadı