Numan Kurtulmuş: Devletin Verdiği Türk Lirasını Dövize Yatırmak Ahlaksızlıktır

TAKİP ET

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Devletin kendisine vermiş olduğu Türk Lirası'nı gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır." dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, beraberinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ile birlikte düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını cevapladı.


"Devletin Vermiş Olduğu Parayı Dövize Yatırmak Bir Ahlaksızlıktır"


"Bazı esnaflar kendi işlerini çevirsin diye verilen kredi ile döviz bürolarına gidiyor kendi işleri için kullanmadıkları parayı dövize çevirip kenara koyuyor. Doların veya dövizin satışında bir kısıtlamaya gidilebilir mi? şeklindeki soruya Kurtulmuş, "Devletin kendisine vermiş olduğu Türk Lirasını gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır" dedi.

Kurtulmuş, "Türkiye ekonomisi hem dövizin fiyatının oluşması hem piyasadaki fiyatların oluşması bakımından serbest azar ekonomisini benimsemiş olan bir ülkedir. Asla şunu kural olarak söyleyelim ki serbest pazar ekonomisinin şartlarından geri dönüş olmaz. Devletin kendisine vermiş olduğu Türk Lirasını gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır. Devlet sizin işlerini döndürün diye aman bu yükün altında kalmayın diye milletin adına yani milletten toplanan paralarla size vermiş olduğu ayakta kalmanızı sağlamak için vermiş olduğu böyle bir parayı maalesef tam da maksadının dışında bir şekilde kullanmak gerçekten büyük bir ahlaksızlık." ifadelerini kullandı.


Enpara, Kullanıcıları Yasal İşlemle Tehdit Etmişti


Dün Enpara kullanıcılarına gönderilen mesajda, ihtiyaç kredisinin "ihtiyaca uygun" kullanılması uyarısı yapıldı. Aksi takdirde yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Mesajda, "Değerli müşterimiz, bankaların sağladığı tüketici kredilerinin amacına uygun olarak kullanılması yasal bir zorunluluktur. İhtiyaç kredisi veya ekpara kullanarak döviz/altın almak, kripto para borsalarına veya şans oyunu platformlarına para göndermek ilgili yasal merciiler tarafından amaç dışı kullanım olarak değerlendirilmektedir. Kredi ve ekpara kullanımlarınızda bu konuya dikkat etmenizi rica eder, iyi günler dileriz." denildi.

numan kurtulmuş akp ahlaksızlık döviz kredi