Numan Kurtulmuş: Dünyanın Her Yerinde Kadına Şiddet Var

TAKİP ET

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Tabii ki dünyanın her yerinde kadına karşı şiddet var ama sanki bizim milletimiz genel çoğunluk itibariyle kadına karşı şiddet uygulamaya meyillidir gibi konuşuluyor" dedi.

"Kadına karşı şiddet bir insanlık suçudur. Bunun bir siyaset malzemesi yapılmasını da fevkalade yadırgarım. İnsanlık suçlarıdırlar ve biz bunları böyle görürüz. AK Parti 2007'den bu yana eylem planları gündeme getiriyor. Daha evvel 3 tane eylem planı yapıldı" diye konuşan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik yapılan eylem planı da büyük bir titizlikle uygulanmıştır. Bununla ilgili somut eylemler var. Bir tek kadınımıza dahi şiddet uygulanmayacağı bir Türkiye ortaya koyalım. Bu insanlık meselesidir.

Tabii ki dünyanın her yerinde kadına karşı şiddet var ama sanki bizim milletimiz genel çoğunluk itibariyle kadına karşı şiddet uygulamaya meyillidir gibi konuşuluyor. Aksine bizim milletimiz annesini, eşini, kardeşini, sokakta hiç tanımadığı kadınları kendisi gibi görür. Töreydi şuydu buydu, kadına karşı kimsenin bir fiske bile vurma hakkı yoktur. Bu konunun asla istismar edilmesine müsaade etmememiz lazım" ifadelerini kullandı.

Elmalı Davası: Somut Delil Olmadığından

Elmalı davası skandalı hakkında "kabul edilemez bir konu" nitelemesi yapan Kurtulmuş, "Bir dizi izler gibi bu işi karikatürize etmenin anlamı olmadığını düşünüyorum. Bu işin üstüne gidilmesi gerekir ama kimse ne yargıçtır ne hakimdir. Temennini söylersin, biz de söyledik.

Öyle davalar var ki tutuklanmış, yargılanması devam etmiş bu süre içinde yargılama beraat kararı vermiş. Delillerin çok somut olmadığından dolayı beraat etmiş. Zanlının mağduriyetinin de önlenmesi hukuk için önemlidir. Bu delillerin somutluğu mahkeme dosyasında açıkça ifade edilmesi gerekir. Eğer somut deliller yoksa tutuklanmaması meselesinde cinsel suçlarda somut delil konusu geniş bir alan. Doktor raporu somut delil... İlla elimizde çok somut bir delil olmasına gerek yok. İrade Meclis'indir. Şu anda yasa yapım süreci devam ediyor. Bu süre için karar Meclis'indir" dedi.

Numan Kurtulmuş Dünyanın Her Yerinde Kadına Şiddet Var