Numan Kurtulmuş'tan Diyarbakır'da 'Ana Dil' Mesajı: Ana Dil Ana Sütü Kadar Helaldir

TAKİP ET

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'da Kürtçe ana dil mesajı verdi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Diyarbakır İl Örgütü'nün düzenlediği "Kuruluşundan Bugüne Vefa Buluşması" kapsamında iki günlük Güneydoğu ziyareti gerçekleştirdi.

Daha önce "Kürtçe konuşan bir kardeşimi duyduğum zaman Allah'a olan inancım ve bağlılığım artıyor" diyen AKP'li Kurtulmuş, Diyarbakır ziyaretinde ana dil vurgusu yaptı.

 


"AKP Zihniyet Devrimi Yaptı"


AKP'nin sıradan bir parti olmadığını, 20 yıllık iktidarı sürecinde büyük bir medeniyet mücadelesi verdiğini ifade eden AKP'li Kurtulmuş, "Yol yaparsınız, köprü yaparsınız, havaalanı yaparsınız, üniversiteler yaparsınız ama en önemlisi zihinleri değiştirebilmektir" şeklinde konuştu.

AKP'li Kurtulmuş, "Bu anlamda AK Parti'nin Türkiye'ye kazandırmış olduğu en büyük şey zihniyet devrimidir. Özellikle zihniyet devriminin içerisinde bundan çok çekmiş illerimizin başında gelen Diyarbakır bu mirasa sahiptir. Bunların içerisinde vesayet odakları ile mücadele, vesayet odaklarının bu ülkenin insanlarını birbirinden ayırmak için ortaya koyduğu ayrımcılıkla mücadele, bazı etnik kimlikler üzerinden mücadele yapan ve halkı ayırmak isteyenlerin görüşlerine karşı mücadele fevkalade başarılı olmuştur" dedi.


"Ana Dil Ana Sütü Kadar Helaldir"


AKP'li Kurtulmuş, "İnsanlara sadece dil üzerinden, ana dilleriyle konuştukları için ne baskılar yapıldığını bu salonda bulunanlar hepsini biliyor. Oysa ana dilleri ana sütü kadar helaldir. Herkese doğuştan gelen bir haktır." dedi. 

Diyarbakır Cezaevi'ni örnek veren AKP'li Kurtulmuş, "Türkçe ya da Kürtçe konuşmak herhangi birimizde nasıl ayrıcalık sağlamazsa herhangi bir kimseye de bir ayrımcılık vesilesi olarak kullanılamaz. Eski Diyarbakır Cezaevi'nin dili olsa da konuşsa. O insanlara anadillerinde konuşuyor diye nasıl haksızlıkların yapıldığını hepimiz biliyoruz. Bunu ortadan kaldırmak sizlere nasip olmuştur" ifadelerini kullandı. 


Asker Düşmanlığına Devam


Kürtçülük hevesi dışında AKP'nin klasik asker düşmanlığını da ihmal etmeyen AKP'li Kurtulmuş, askeri vesayetle mücadelenin en önemli ayaklarından birinin de 15 Temmuz darbesi sonrası tüm kolluk güçlerinin İçişleri Bakanlığı'na bağlanması olduğunu ileri sürdü. 

Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı: 

"Ayrıca bu bölgede çok yaşadık. Bu vesayet odaklarının içerisinde kendisini halkın, siyasetin, sivillerin üzerinde gören, ellerine geçirdikleri milletin topuyla, tankıyla milleti hizaya sokmak isteyen nice çevrelerin olduğunu biliyoruz. Bu anlamda vesayetlerini sistematik olarak ortadan kaldırmak AK Parti'ye nasip oldu.

Örneğin, Türkiye'de 15 Temmuz'da ortaya konulan direnişten sonra artık kimsenin darbe yapma imkanı, niyeti ve takati kalmamıştır. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kuvvet komutanlıklarının bakanlığa bağlanması, yani elinde silah olanın sivil iradeye bağlanması Türkiye'deki en sistematik değişimlerden biridir. "

numan kurtulmuş kürtçe ana dil askeri vesayet akp diyarbakır