Numan Kurtulmuş Türkçe Ezanı Hedef Aldı

TAKİP ET

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Vatandaşları tek tip vatandaş haline getirmek istiyorlardı. Devlet partilerinin özelliği budur. Eski dönemlere gittiğiniz zaman Türkiye'de 18 yıl camilerden 'Tanrı uludur, Tanrı uludur' diye bir sesi ezan diye bu millete dinlettiler." dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Kurtulmuş, AKP Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nca düzenlenen 81 il üç kademe tanıtım ve medya başkanlarına yönelik çalışma ve eğitim kampında konuştu. 

Kurtulmuş, Atatürk döneminde okutulan Türkçe ezanı hedef aldı.

Kurtulmuş, "Siyasetin onda biri konuşmaksa onda dokuzu da bir şekilde yapılanları milletimize en güzel şekillerde anlatarak icraatların milletimizle en güzel şekilde buluşmasını temin etmektir. 2023’te bu dönemdeki en büyük gücümüz hükümetlerimiz döneminde yapılanları en iyi şekilde anlatmak, ortaya konulan ve milletin büyük çoğunluğu tarafından takdirle izlenip aynı zamanda yapılan hizmetlerin milletimize bir kez daha anlatılması, tanıtım medya alanındaki önemli çalışmaların başında geliyor. Yaptıklarımızı etkin bir şekilde anlatacağız her ilde her ilçede neler yapıldığını, birebir vatandaşlarımıza anlatılarak etkin bir tanıtım yapılması sağlanacak" dedi.


"Biz Sosyal Medyayı Edebiyle Kullanıyoruz"


Sosyal medyanın önemli bir iletişim aracı olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Sosyal medyayı en iyi kullanılan siyasi partinin AK Parti olduğundan şüphe yoktur. Biz işi edebi ile ahlakıyla, kuralları içerisinde, ahlaki sınırlar içerisinde kullanıyoruz ve bundan da fevkalade memnunuz. Sosyal medyanın her birisinde etkin şekilde varoluşumuzu güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Özellikle genç neslin sosyal medya üzerinden birçok konudan haberdar olduğu, oralarda fikirlerinin oluştuğu eğer o mecralar iyi kullanılırsa gerçekten şöyle düşünün; on binlerce, yüz binlerce insanın katıldığı mitingler yapıyorsunuz anlamına gelir. Bu anlamda sosyal medyanın fevkalade iyi kullanılmasını sağlamamız lazım" diye konuştu.


"Doğru Sözü Söylemek Zorundayız"


Kurtulmuş, "Biz doğru sözü söylemek zorundayız, doğru olmayanı, yalan olanı asla söyleyip o sözü çoğaltmak bize yakışmaz. Özü sözü bir olmanın ilk şartı söylediği her sözün doğru olmasıdır. Ağzımızdan çıkan her söz doğru olacak, sosyal medya ve tanıtımda kullandığımız her bilgi, her doküman doğru olacak ve asla yalana ve yalanın arkasındaki insanları bir takım labirentinin içine alarak kaybeden ahlaki yoksunluklar içine asla düşmeyecek. Özümüz sözümüz bir olarak hiçbir şekilde yalana tevessül etmeden, yalan bilginin peşinde koşmadan doğruları halkımızın tüm kesinlerine ulaştırmak için gayret edeceğiz. Bizim tanıtım faaliyetlerimizdeki temel prensimiz budur. İkinci prensibimiz ise çarpıtmaya prim vermemektir. Yalan değil olan bir şeyi çarpıtarak, kastedilmeyen şeyi kullanarak onun üzerinden algı oluşturmak. Yalan üzerinden algı yapıyor. Hele muhalefetin yaptığına bakıyorsunuz, bir yalan söylüyor o yalanı düzeltmek için yine yalan söylüyor, üçüncü yalanı söylerken o yalana kendisi de inanıyor. Ortada fevkalade kirli bir algının oluşmasına neden oluyor." dedi.


Türkçe Ezanı Hedef Aldı


Kurtulmuş, AKP'nin devlet partisi değil millet partisi olduğunu öne sürdü. Kurtulmuş ayrıca Türkçe ezanı hedef alıp insanların tek tipleştirilmek istendiğini iddia etti. Kurtulmuş,  "Niçin 1 metrekarelik başörtüsüyle uğraştılar. Niye filanca lisenin mezunlarının katsayısıyla uğraştılar? Neden sermayenin bir kısmını yeşil bir kısmını başka renge boyayarak sermayedarlar girişimciler arasında ayrımcılık yaptılar. Vatandaşları tek tip vatandaş haline getirmek istiyorlardı. Devlet partilerinin özelliği budur. Eski dönemlere gittiğiniz zaman Türkiye'de 18 yıl camilerden 'Tanrı uludur, Tanrı uludur' diye bir sesi ezan diye bu millete dinlettiler. Çünkü milletin hizaya sokulması, adam edilmesi gerekirdi. Türkiye’de iktidar olan çok partiler oldu bugün ismini bile hatırlamıyoruz. Kabiliyetsiz oldukları için değil nereden geldiklerini unutup nereye geleceklerini kestiremedikleri içindir. Sadece parti değil dava hareketi, bir sınıfın değil bütün herkesin partisi, sadece geçmişte kalan değil Türkiye'nin geleceğini kurgulayan bir parti, milletin verdiği oylarla millet adına devleti yöneten bir siyasi partiyiz. Her doğru sözü milletimizle çoğaltarak yolumuza devam edeceğiz. Biz gerçekten arkasında hayır gördüğümüz her kapıyı açacağız" ifadelerini kullandı.

 

numan kurtulmuş sosyal medya türkçe ezan tanrı uludur