Nureddin Nebati 20 Aralık'ta Küçük Yatırımcının Çarpılmasından Pek Memnun: Lan Harika

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikalarını uygulaması için yeni seçilen memur olan Nureddin Nebati, 20 Aralık gecesi yaşananlardan pek memnun olduğunu anlattı.

Daha önce 20 Aralık gecesi için "Çarpılan küçük yatırımcı oldu" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CNN Türk'te iktidar yandaşı Ahmet Hakan'ın programına katıldı. 


"İnsanız ya Bir Şeyi Hatalı Bir Şekilde Söyleyebiliriz"


Açıklamalarının çarpıtıldığını söyleyen Nebati, “Türkiye'de cımbızlama bir hastalık haline dönüştü. Bir bakıyorsunuz bir cümle kurmuşsunuz, o cümleden iki tane kelimeyi almış bunu kullanıyorlar. İnsanız ya bir şeyi hatalı bir şekilde de söyleyebiliriz, bunu hastalıklı bir şekilde ortaya sürmek, hastalık diyorum buna. Dünyanın her yerinde böyle cins tipler vardır. Şimdi bunlar büyük bir fırsat yakaladı: Sosyal medya. Adı soyadı yok, kim olduğunu belli değil, istediği gibi hakaret ediyor, bir de cımbızlama yapıyor buradan algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar” diye konuştu.


"Cumhurbaşkanımızın Kürsüye Çıkışından Hissediyorsunuz Olacakları"


AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 20 Aralık'taki konuşması ve ardından döviz kurlarında yaşanan düşüşü anlatan Nebati, “Sayın Cumhurbaşkanımızın o kürsüye çıkışından hissediyorsunuz olacakları. Bir şeyler oluyor, zaten büyük bir özgüvenle gelmiş. Lütfen iki kabine toplantısı sonrasındaki söylemlere bakın. Büyük bir özgüvenle gelmiş, inanmış. 'Evet buldum, buldum faiz arttırılmadan bu işlerin olacağını' söyleyecek bir edayla geliyor, büyük bir enerjiyle söylüyor ve biz bekliyoruz sözünün bitmesini” dedi.


"Lan Nasıl? Harika"


Erdoğan'ın konuşması sonrasında döviz kuralarındaki düşüşle ilgili telefonuna bildirimler geldiğini söyleyen Nureddin Nebati, “Sözü bitiyor anında telefonlara takır takır şeyler gelmeye başlıyor, döviz fiyatları düşüyor. Düşmesini bekliyoruz ama bu kadar hızlı açıkçası, yerimde duramıyorum kıpır kıpırım. Ben şunu yaptım 'Ya arkadaşlar biz bir şey yaptık mı?' 'Yok efendim.' Lan nasıl? Harika, muhteşem bir şey çünkü orada kurumlar yok” diye konuştu. 

nureddin nebati lan harika döviz döviz kurları erdoğan 20 aralık 20 aralık gecesi