Nureddin Nebati Görevden Alınacak İddiası: Halefi Belli Oldu

TAKİP ET

Nureddin Nebati'nin görevden alınacağı iddia edildi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan 2017'de yapılan halkoylamasının ve 24 Haziran 2018 seçimlerinin ardından yürütmenin tüm yetkileriyle donatılan partili Cumhurbaşkanı olarak geçirdiği 4 yılda 3 Hazine ve Maliye Bakanı değiştirdi.

10 Temmuz 2018'de Naci Ağbal'ın (Maliye Bakanı idi) yerine damadı Berat Albayrak'ı tayin eden Erdoğan, damadının Instagram üzerinden yaptığı istifa açıklamasının ardından 10 Kasım 2020'de Lütfi Elvan'ı göreve getirdi. Lütfi Elvan'la yaşadığı "faiz" tartışmasının ardından onu da görevden alan Erdoğan son olarak 2 Aralık 2021'de Nureddin Nebati'yi tayin etti.

Nebati döneminde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin mizah konusu oldu. Yaptığı pek çok gafla şimdiden tarihe geçen Nebati'nin siyasi kariyerinin sonu gelmiş olabilir.

Gazeteci Mustafa Turan, Ankara kulislerinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görevden alınacağının konuşulduğunu bildirdi. Turan'ın aktardığına göre Nebati'nin yerine getirileceği konuşulan isim Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavillioğlu.

Cengiz Yavillioğlu, Bakan Yardımcılığı'ndan aldığı 39 bin 537 lira maaşın yanı sıra Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi olarak aldığı 80 bin 155 lira aylık ile biliniyor.

nureddin nebati görevden alınacak iddiası halefi belli oldu cengiz yavillioğlu Hazine ve Maliye Bakanlığı recep Tayyip Erdoğan