Nureddin Nebati Tehdit Etti: Fiyatlar Hızla Aşağı İnecek Yoksa Hazine ve Maliye Sopası Geliyor

TAKİP ET

Ekonomist olduğu iddiasıyla Türkiye'yi daha önce görülmemiş bir ekonomi politikasına sürükleyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, politikalarını uygulaması için yeni seçtiği memur olan Nureddin Nebati esnafa sopa gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarını uygulaması için yeni seçilen memur olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, döviz kurlarındaki belirsizlik nedeniyle yaşanan maliyet artışlarından beli bükülen esnafı tehdit etti.


"Çarpılan Küçük Yatırımcı Oldu"


Daha önce yaptığı "Çarpılan küçük yatırımcı oldu" açıklamasıyla yaşanan servet transferini itiraf eden ve iktidara yakın büyük sermaye sahiplerinden taraf olduğunu alenen belli eden Nureddin Nebati bu kez de esnafları hedef aldı. 

Ekonomist olduğu iddiasındaki AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi sürüklediği ekonomi politikalarıyla döviz kurları tarihi değerlere ulaştı. TL dramatik bir şekilde değer kaybetti. Bu durum Türk milletine fakirleşme ve hayat pahalılığı olarak yansıdı. Ticarete ve üretime devam etmek isteyenler ise bu durumda zam yapmaktan başka çare bulamadı. 


Sopalı Tehdit


AKP'nin Kızılcahamam’da düzenlenen kampında belediye başkanlarına sunum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  “kur korumalı TL vadeli mevduat” hesabını ve yeni ekonomi modelinin detaylarını anlattı.

TGRT'nin aktardığı habere göre, sunumda döviz kurunun düşmesiyle beraber fiyatları indirmeyenleri hedef alan Bakan Nebati, “Jet hızıyla çıkardılar fiyatları, öyle yamaç paraşütüyle gezer gibi ortalıkta dolanmasınlar. Fiyatlar, aşağı hızlı bir şekilde inecek. Yoksa geliyor gelmekte olan... Hazine ve Maliye’nin sopası” dedi. 


Nebati "Jet Hızı" Bekliyor


AKP'li Cumhurbaşkanı'nın 19 Aralık'taki açıklamasından sonra dolar kuru "jet hızıyla" 18 TL üzerine çıkmıştı. Daha sonra yine Erdoğan'ın 20 Aralık'ta açıkladığı tedbirlerle "jet hızıyla" dolar kuru 11 liraya kadar düşmüştü. Anlaşılan o ki AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dediklerini yapmakla görevlendirilen Nebati'nin esnaftan beklediği hız da bu.

nureddin nebati hazine ve maliye bakanlığı erdoğan döviz fiyatları kur korumalı tl mevduat jet hızı döviz kuru fiyatlar tehdit